Hardtarbeidende borgere blir avvist ved den nederlandske pumpen.

Mens sjåførene er fornøyde, advarer eksperter om kaos. De mener drivstoffrabatten ikke er en god idé. Fra onsdag vil en veiledende utsalgspris på 1,72 euro per liter gjelde i Tyskland, minst 40 øre mindre enn i Nederland. Drivstoffprisene i Tyskland faller så raskt denne uken at prisforskjellen med det du betaler på en nederlandsk bensinstasjon er enorm. Den da brukte tyske prisen på 1,72 euro per liter er en veiledende pris. I praksis sitter ofte bensinstasjoner litt lavere.

nødsett

"Det kan også bli dramatisk 1. juni," sa en operatør av 140 bensinstasjoner på drivstoffpriser som frykter forsyninger og mangel på drivstoff. 1. juni forventer han en skikkelig «run» på de tyske bensinstasjonene, da drivstoffrabatten innføres der. Spesielt eiere av små bensinstasjoner kan stå i en vanskelig tid. Priskuttet er en del av nødpakken og er ment å gi midlertidig økonomisk støtte til millioner av mennesker på kort sikt. Dette handler om 9 euro billett (en billett på 9 euro for den lokale kollektivtransporten ÖPNV), barnebonusen, bensinrabatten og energipakken.

(Teksten fortsetter under bildet)
Den da brukte tyske prisen på 1,72 euro per liter er en veiledende pris.

Operatører varsler lange køer. Sjåførene må derfor være veldig tålmodige. I noen tilfeller kan bensin og diesel bli mangelvare.

Den tyske føderale regjeringen kommer til å innføre drivstoffrabatten. Det gjør ifølge beregninger bensin 36 øre per liter billigere og diesel 17 øre per liter billigere. Derfor er det ventet «rush» til bensinstasjonene 1. juni. Dette kan være spesielt problematisk for småbedriftseiere, ettersom de kjøper oljen gjennom spotmarkeder i stedet for årlige kontrakter. 

Les også  BOVAG etablerer Pitspro Academy

Spotmarkedet stengte for to måneder siden, så bensinstasjonseiere må kjøpe petroleum fra forhandlere eller petroleumsselskaper. «Men uten kjøpekraft er de avhengige av hva de kan få på markedet. Kjøpsprisene er høye, bankene krever mer sikkerhet for forhåndsfinansiering. Det kan legge mye press på små bensinstasjonsoperatører," sa presidenten for Federal Association of Free Gas Stations.

Van Haga vil vite av ministeren hvorfor statsråd Sigrid Kaag (D66) «gjør hardtarbeidende borgere et bein for den nederlandske pumpen, mens Tyskland har redusert særavgiftene til det laveste tillatte nivået i EU». Bensinstasjonseierne i Kleveregionen forbereder seg til 1. juni. De forventer et stormløp, ikke bare fra tyske bilister, men spesielt fra Nederland. 

Relaterte artikler:
Utskriftsvennlig, PDF og e-post