DVDP-bredde=

Vi går i riktig retning igjen, sommermånedene nærmer seg. Heldigvis hører vi ikke så mye om korona lenger og vi kan glede oss til en velfortjent ferie til sommeren. Nå er det bare å håpe at problemene med køene på Schiphol blir løst så fort som mulig. Hva med koronapasset, trenger du det fortsatt i utlandet eller er det ikke lenger nødvendig?

Helsedepartementet kunngjorde nylig at maskeplikten ved nederlandske flyplasser er opphevet. Det er internasjonale retningslinjer for bruk av ansiktsmasker på flyplasser og på fly. Disse er utarbeidet av European Aviation Authority (EASA). Men hvert land bestemmer selv hvordan de håndterer disse retningslinjene og hvilke koronaregler som gjelder i det landet. Som et resultat er ikke reglene på flyplasser og på fly like overalt, så det kan hende at andre regler gjelder i utlandet. Det er også mulig at du må ha munnhette på flyet med ett flyselskap og ikke med et annet.

I hvilke land er du for øyeblikket velkommen uten koronapass? Du er i henhold til ANWB reiseguide velkommen til Belgia, Danmark, Hellas, Storbritannia, Irland, Kroatia, Luxembourg, Norge, Østerrike, Slovenia, Tsjekkia, Sverige og Sveits. Fra 1. juni kan du også reise til Italia uten koronapass. Skal du reise til Tyskland trenger du et koronapass frem til 1. juni. For reiser til for eksempel Frankrike, Portugal, Spania, Tyrkia og Marokko trenger du foreløpig fortsatt et koronapass. Vi håper selvfølgelig alle at korona ikke lenger vil ha noen innvirkning på samfunnet vårt i fremtiden og at koronapasset etter hvert vil bli avskaffet igjen. Det store spørsmålet gjenstår selvfølgelig, vil koronasmittene øke enormt mot høsten og vil vi være tilbake til start?

Relaterte artikler:
I hvilke land er du for øyeblikket velkommen uten koronapass?
Utskriftsvennlig, PDF og e-post