Stadig flere elbilister er også på vei til Frankrike.

Frankrike er og forblir en av de mest populære feriedestinasjonene. Motorveinettet i Frankrike er mindre tett enn i Tyskland eller Benelux fordi ganske store deler av Frankrike er tynt befolket. Som et resultat er det 4 nord-sør forbindelser; A10, A20, A71-A75 og A6-A7.

toll

Bomveiene i Frankrike ser ofte godt vedlikeholdte ut. Piknikbord har blitt plassert på parkeringsplasser og noen ganger er det lekeplasser. I Frankrike betaler ikke trafikantene veiavgift, og det er grunnen til at det ilegges bompenger. Kjører du fra Belgia eller Nederland sørover, kan du fort regne med et gebyr på 80 til til og med 120 euro for hele ruten. I tillegg varierer kostnadene også per klasse kjøretøy du reiser med. Hvem med en personbil fullfører 'Veien til Soleil' (Paris-Marseille) vil betale omtrent €60.

(Teksten fortsetter under bildet)
Tilgang til bomveien på Charles de Gaulle flyplass

svarte lørdager

Den mest kjente travle ruten i Frankrike er Autoroute du Soleil. Spesielt i travle helger kan du regne med timer i trafikkork. Så vidt kjent blir det svært travelt i 2022 på de svarte lørdagene 30. juli og 6. august. På disse lørdagene er det vanligvis hundrevis av kilometer med trafikkork. Det anbefales derfor å ikke reise gjennom Frankrike. De beste dagene å reise på i sommerperioden er ofte torsdag og søndag.
 
quatorze juillet
 
Den franske nasjonaldagen, le quatorze juillet, minnes begynnelsen av den franske revolusjonen med stormingen av Bastillen 14. juli 1789. Overalt i Frankrike blir dette minnet og feiret 14. juli. På grunn av den nasjonale høytiden, torsdag 14. juli i Frankrike a kjøreforbud sett for kjøretøy og kjøretøykombinasjoner med maksimal tillatt totalvekt over 7,5 tonn. Dette forbudet trer i kraft onsdag 13. juli kl. 22.00 og avsluttes torsdag 14. juli kl. 22.00.
(Teksten fortsetter under bildet)

elektrisk sjåfør

Stadig flere elbilister er også på vei til Frankrike. De siste årene har det franske ladenettverket utvidet seg betraktelig. Noen steder i Frankrike må du imidlertid holde et godt øye med den gjenværende rekkevidden din.

Heldigvis er ikke elbilisten i Frankrike lenger utelukkende avhengig av Corri-Door-nettverket. Franskmennene lade nettverk har forbedret seg betydelig siden 2020. Leverandører som Ionity, Allego og Fastned har realisert ulike hurtigladestasjoner der og fortsetter også å utvide sitt franske ladenettverk. Du kan i det minste gå til disse stasjonene for en rask lading.

ladede ørken

ANWB advarer for den 'franske lasteørkenen'. Det er imidlertid et område i Frankrike hvor det også er mangel på vanlige ladestasjoner. Dette er også kjent som den franske lasteørkenen. Spesielt i Burgund og Auvergne henger tilbudet etter og noen ganger er det rett og slett ingen ladestasjon i området. Dette kan være vanskelig, spesielt for eiere av elbiler med liten batteripakke.

Relaterte artikler:
Utskriftsvennlig, PDF og e-post