Pitane bilde

Det er snart på tide, denne helgen starter de første skoleferiene i landet vårt. Region Midt har ferie fra 9. juli til 21. august, Region Nord fra 16. juli til 28. august, og Region Sør fra 23. juli til 4. september. Mange skal endelig på ferie i eget land i år igjen eller dra på tur til et annet land. Ferietrafikk forårsaker enorm trafikk på veiene i Nederland og på europeiske veier. Alle kjenner den «grudde» svarte lørdagen, den travleste lørdagen i året når «alle» i Europa drar på ferie eller kommer tilbake. Etter en lang periode med korona må vi alle på ferie. I koronaperioden bodde vi alle hjemme i massevis eller på det meste feiret vi en ferie i vårt eget land. Spesielt nå som det er fullstendig kaos på de ulike flyplassene i vårt land og i utlandet og mange avganger er kansellert, er det mange som velger å reise på ferie med bil.

Black Saturday er en formulering for å indikere stor trafikkbelastning i europeisk biltrafikk, som et resultat av en massiv ferie ut eller inn. Svarte lørdager i Europa faller ofte den siste helgen i juli og/eller den første helgen i august, da mange franskmenn drar på ferie. På ferieparker i Frankrike kan en hytte vanligvis kun leies fra lørdag til lørdag i høysesongen. Så mange turister må reise på lørdager. Route du Soleil er ruten til Sør-Frankrike, Spania, Sveits og Italia og lider av mye trafikk den svarte lørdagen. I år faller Black Saturday på 30. juli og 6. august. Hvis du vil unngå trafikkork, er det bedre å ikke dra i helgen, men i løpet av uken. På nettsiden til ANWB er det en travel kalender, her kan du se de travle dagene i ferieperioden per land.

Relaterte artikler:
I år faller Black Saturday på 30. juli og 6. august. Hvis du vil unngå trafikkork, er det bedre å ikke dra i helgen, men i løpet av uken.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post