Ofte presenteres det på en måte som virker for godt til å være sant.

Markedskonsultasjon blir stadig mer populært hvert år. Dette går fram av en 5-års gjennomgang av anskaffelsesloven og på bakgrunn av TenderNed-data. I den reviderte anskaffelsesloven har oppdragsgivere større fleksibilitet i å anvende anskaffelsesprosedyrene. Som et resultat kan de bedre matche tilbud og etterspørsel og plassere bestillinger på markedet mer effektivt. Jo mer kunden vet om markedet, desto mer effektiv kan forespørselen hans være. 

En måte å bli bedre kjent med markedet på er gjennom en markedskonsultasjon. I topp 5 av flest markedskonsultasjoner er programvare og informasjonssystemer, programvareutvikling, internett og support. Når vi kontrollerer CPV-kodene, er planleggingssystemer og programvareråd i høysetet. Vi ser en lignende trend fortsette i første halvdel av 2022. Frem til 1. juli i år ble det publisert 630 markedshøringer. Det er påfallende at stadig flere transportselskaper starter opp intern programvareutvikling selv.

La markedet jobbe for deg

Drosjenæringen ble snudd på hodet av Uber for mange år siden. Kanskje inspirert av teknologigiganten under angrep, mener stadig flere transportselskaper og kontrollsentre at de bør starte sin egen programvareutvikling for å utvikle apper eller bygge sine egne planleggingspakker. Det ser mer og mer ut til at inntektsmodellen i drosjesektoren har truffet bunnen i en slik grad at 'forventede' kutt i kostnadene til programvaren er den eneste måten å få et vellykket anbud til en vellykket avslutning på.

Kostnadene ved å utvikle en tilpasset applikasjon varierer enormt. En liten programvare kan lett koste noen tusen euro. I gjennomsnitt er kostnadene for din egen tilpassede app mellom 10.000 50.000 og 100.000 XNUMX euro, men det er også mange applikasjoner som investeringen er på mer enn XNUMX XNUMX euro for. Derfor er det viktig å tenke nøye gjennom hva du ønsker på forhånd og det lønner seg å komme i gang selv.

Å utvikle forretningsprogramvare i utlandet kan derfor forårsake mange problemer og frustrasjon.

Dersom du ikke ønsker å komme i gang selv, kan du ringe utenlandske IT-selskaper som ofte tilbyr lavere timepriser enn i Nederland. Ofte presenteres det på en måte som virker for godt til å være sant. Det er fornuftig at mange selskaper vurderer det. Å utvikle forretningsprogramvare i utlandet kan derfor forårsake mange problemer og frustrasjon. De største leverandørene er hovedsakelig asiatiske land, med India som frontløper. IT-tilbudet vokser også fra østblokken. 

outsourcing

Outsourcing er utvikling av programvare av andre i utlandet. Pris er absolutt ikke den eneste faktoren som bestemmer den endelige kostnaden. Kvalitet er like viktig. Å kjenne det lokale markedet og forstå behov og kunne oppfylle dem med verdifulle tekniske løsninger er den viktigste faktoren for om et prosjekt er vellykket eller ikke. Tenk nøye gjennom om dette er å finne over grensen for ditt prosjekt. Å vite det, jobber med en noe dyrere nederlandsk utvikler ikke så gal!

Relaterte artikler:
Utskriftsvennlig, PDF og e-post