Pitane bilde

BOVAG og ANWB slutter seg ennå ikke til paraplyorganisasjonen av kjøreskoleorganisasjoner som er under etablering. BOVAG, ANWB og fem andre organisasjoner har jobbet med denne paraplyorganisasjonen i ett år. ANWB og BOVAG er imidlertid ikke enige i paraplyorganisasjonens foreslåtte arbeidsmåte og beslutningstaking og mangler kvalitetskrav til tilknyttede organisasjoner og deres medlemmer. ANWB og BOVAG fortsetter å fokusere på en bredest mulig paraplyorganisasjon som kan forbedre kvaliteten og profesjonaliteten i sektoren ytterligere. Gjerne med et friskt perspektiv og uavhengige styremedlemmer. Foreløpig ser det ikke ut til at det er mulig. Inntil dette er oppnådd vil ANWB og BOVAG jobbe sammen som en profesjonell og uavhengig diskusjonspartner for eksterne parter som CBR og departementer.   

For over ett år siden startet ulike representanter i kjøreskolebransjen et samarbeid. Infrastruktur- og vannforvaltningen ønsket å redusere antall parter det konsulteres med om kjøreskolesektoren. De siste månedene har syv organisasjoner, inkludert ANWB og BOVAG, diskutert intensivt utformingen av en paraplyorganisasjon.

Gjeldende vedtektsutkast for denne paraplyorganisasjonen, mangelfull rapportering og mangelfull gjennomføring av inngåtte avtaler er imidlertid av en slik karakter at vi ennå ikke kan snakke om en profesjonell organisasjon. Og det er det ANWB og BOVAG streber etter. I brev datert 19. juli ba BOVAG og ANWB nok en gang den midlertidige formannen i foreningen Jos Vaessen om å inkludere en rekke grunnleggende hygieneforhold og kvalitetskrav i vedtektene som er hensiktsmessige for en faglig påvirkningsorganisasjon. Tenker på: 

  • Utnevnelse av en uavhengig styreleder og sekretær;
  • Gode ​​avtaler om beslutningstaking;
  • Minimumskvalitetskrav til paraplyorganisasjonene og deres medlemmer;
  • Et budsjett som skal fastsettes på forhånd av paraplyorganisasjonen, slik at økonomi ikke trenger å være en kilde til tvist.  

De fem andre organisasjonene avviste betingelsene og ønsker fra BOVAG og ANWB i et møte 26. juli. ANWB og BOVAG har i ettertid besluttet å ikke delta i IO paraplyorganisasjonen foreløpig 

Fordi ANWB | ARO og BOVAG samarbeider, antall kontaktpunkter for departementet og CBR i denne sektoren er likevel begrenset til to parter foreløpig. Sammen skal vi BOVAG og ANWB vil fortsette å gå inn for interessene til sine støttespillere og for det nødvendige kvalitetsspranget og ytterligere profesjonalisering av sektoren i fremtiden. 

Relaterte artikler:
Utskriftsvennlig, PDF og e-post