Den nye bilprodusenten NIO har sluttet seg til RAI-foreningen, seksjonen Personbiler og lette nyttekjøretøyer. NIO-medlemskap er i tråd med ambisjonen til RAI Association om å akselerere bærekraften til mobilitet i Nederland. 

NIO er et globalt selskap som designer, utvikler og bygger smarte og kraftige elbiler. Oppdraget deres er "Å forme en gledelig livsstil" for brukerne gjennom gjennomtenkt design, tjenester av høy kvalitet og avansert teknologi. Etter lanseringen av de første produksjonsmodellene i Kina i 2018, vil den bli utvidet til Norge i 2021. I år har produsenten begynt å sette opp merket i Danmark, Tyskland, Sverige og Nederland.

Baas

NIO utvikler ikke bare innovative elbiler. Selskapet er også kjent for sine såkalte 'Battery as a Service' (BaaS) tjenester. Brukere kan bytte ut det tomme batteriet i bilen mot et helt i løpet av minutter. Dette skjer i et nettverk av batteribyttestasjoner, NIO Power Swap Stations, som også rulles ut i Nederland.

Reduksjon av COշ utslipp

Ankomsten av NIO til Nederland er i tråd med de nederlandske og europeiske ambisjonene om raskt å redusere COշ-utslipp fra veitransport. For å nå disse målene stimuleres salget av nullutslippspersonbiler i Nederland skattemessig i både forretnings- og privatmarkedet. Dette gjør det nederlandske markedet veldig interessant for nykommere. Omtrent 1/5 av alle nye personbiler som selges er nå helt elektrisk drevne.

Medlemskap RAI Association

RAI Association applauderer ankomsten og medlemskapet til NIO. NIO er en modell for en ny generasjon av utviklere av innovative personbiler som markedsfører sine produkter med sin egen visjon og service, motivert til å akselerere utviklingen av nullutslippsmobilitet ytterligere. Med introduksjonen av NIO på det nederlandske markedet øker utvalget og med det valget av nullutslippsbiler for forbrukerne. Overgangen til bærekraftig mobilitet tar form, og det er oppmuntrende. RAI Association ser frem til å samarbeide med NIO for å forme bærekraften til mobilitet sammen med de andre bilmedlemmene.   

Les også  Den nederlandske flåten blir eldre og eldre

Bilde over: Askarim / Shutterstock.com

Relaterte artikler:
Utskriftsvennlig, PDF og e-post