Den flamske regjeringen vurderer fremtiden til Ringen rundt Brussel. Den planlagte ombyggingen av Ringen rundt Brussel er en seier for de tusenvis av pendlere som hver dag flytter til og fra Brussel. I tillegg bidrar de planlagte inngrepene til livskvaliteten til innbyggerne i den flamske periferi. Ombyggingen av den nordlige ringen passer fint inn i tidligere investeringsprosjekter i Flandern. 

Tross alt var de gratis bussfeltene for Ringtrambus, de redesignede stikkveiene, sykkelmotorveiene, sykkelbroene og Hoppin-punktene alle en del av "Working on the Ring"-prosjektet. «Med disse investeringene har vi nådd ut til hovedstadsregionen Brussel. Vi inviterer dem derfor til å samarbeide konstruktivt nå om denne fremtidens mobilitet," sa den flamske ministeren for mobilitet og offentlige arbeider. Lydia Peters.

Konkret vil Ringen rundt Brussel i Zaventem-sonen ha en parallell struktur, hvor gjennomgangstrafikken skal skilles fra lokaltrafikken. I Wemmel-sonen, hvor Ringen tar mindre plass, optimaliseres trafikkflyten og stikkveier takles. Eksempelvis fjernes gjennomskjæringstrafikken fra boligområdene og føres tilbake til Ringen. Dette valget ble innledet av en intensiv medvirkningsprosess med interessenter og lokale innbyggere.

«Med «Working on the ring»-prosjektet forbereder vi Ringen rundt Brussel for fremtiden. Vi satser på bedre trafikkavvikling, mer trafikksikkerhet, grøntområder og økologiske forbindelser og flere muligheter for bærekraftig reise ved å realisere nye kollektivforbindelser og sykkelmotorveier. For eksempel gir vi én milliard euro til offentlig transport av høy kvalitet og mer enn 115 km med trygge og komfortable sykkelbassenger og sykkelmotorveier, og det før de store arbeidene starter."

Flamsk minister for mobilitet og offentlige arbeider Lydia Peeters
(Teksten fortsetter under bildet)
En ekstra bonus er at den nye ringen vil ta mindre plass enn ringen i dag.

Basert på designet vil en ny regional romlig implementeringsplan (GRUP) bli utarbeidet av De Werkvennootschap, som vil inkludere nødvendig soneinndeling for ombygging av den nordlige delen av R0 og forsterkning av friarealnettverket.

Les også  Corendon ignorerer Schiphol

Prosjektet 'Working on the ring' sørger for at vi kan bevege oss raskere og sikrere, men også at varene våre kommer til rett tid. Sistnevnte er avgjørende for å holde logistikkkjeden i gang og for å verdifeste vår geografiske verdi. Vår beliggenhet i Europa er en av de største økonomiske eiendelene i Flandern. Glatt ferdsel på en økonomisk arterie som Ringen er derfor av enorm betydning for økonomien, velstanden og dermed velværet til enhver flamsk person.

ressurs for naturen

En ekstra fordel er at den nye ringen vil ta mindre plass enn ringen i dag, noe som er svært viktig i urbaniserte Flandern. Takket være dette prosjektet vil 88 hektar med plass frigjøres, og mer enn 60 økologiske forbindelser vil bli realisert langs, over og under R0. Åtte uthulede vannveier gjenåpnes. I tillegg foreslås en lang rekke ombygginger for å styrke friarealnettet i og rundt R0. Med tusenvis av kubikkmeter ekstra vannbufferkapasitet er miljøet også bedre beskyttet ved store nedbørsmengder.

"Med disse foreslåtte designprinsippene tar vi en rekke viktige neste skritt mot en endelig beslutning," sa minister Peeters. – Det kommer en høringsrunde etter sommeren. Da kan de involverte myndighetene – på lokalt, provinsielt og regionalt nivå – gi sine råd om prosessen så langt, inkludert det foreslåtte kombinasjonsalternativet.»

Etter høringsrunden forelegges den romlige gjennomføringsplanen for den flamske regjeringen med sikte på foreløpig vedtak. Denne foreløpige avgjørelsen er knyttet til en offentlig etterforskning. Da kan innbyggere fra regionen, organisasjoner og foreninger formulere sine kommentarer. Etter å ha behandlet kommentarene under den offentlige undersøkelsen, blir den romlige implementeringsplanen endelig vedtatt av den flamske regjeringen.

Les også  Corendon ignorerer Schiphol
Relaterte artikler:
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post