Pitane bilde

Teknologiplattformen har som mål å forbedre sjåførenes uavhengighet og beslutningskraft.

Uber ruller for tiden ut funksjonen sin i et økende antall byer, og gir sjåfører tilgang til prisen på turen og destinasjonen før de må akseptere den. Allerede implementert i Frankrike, Sveits og noen byer i USA, vil denne løsningen gradvis rulles ut over hele USA. Den blogg innlegg Uber går enda lenger og nevner også «Trip Radar», som vil være funksjonen som lar sjåfører få tilgang til en liste over andre turoppdrag i området de er i for å velge den som passer best.

uavhengighet

I USA har denne funksjonen allerede blitt distribuert i noen byer i California. Selskapet VTC tok dette valget på tidspunktet for folkeavstemningen for å se om sjåførene skulle ansettes eller kunne forbli uavhengige. I Europa er denne løsningen utplassert i Frankrike, Sveits og London. Uber bruker det nå som en prioritet der det stilles høye krav til uavhengighet til sjåfører eller myndigheter.

På forbrukersiden merkes det en forsinkelse før en skyss aksepteres. Mange sjåfører ser først på reiseordren og godtar den ikke hvis den ikke passer i bakgaten deres. Lovforslaget om mobilitetsorientering, kjent som LOM, ble endelig vedtatt i Frankrike av Representantenes hus. Utformet som en verktøykasse for transportmyndigheter, kan LOM stimulere fremveksten av samkjøring og bildeling. Den sørger også for distribusjon av MaaS-applikasjoner (mobilitet som en tjeneste) og bestemmer tilgangen til visse data.

Les også  Drosjesjåfører kommer på topp med et millionkrav mot Uber

LOM

LOM slår fast at selvstendig næringsdrivende har rett til å bestemme selv hvilke reiser de tar. De skal selv kunne velge arbeidstid og uansett kunne avslå reisebestilling. De skal også informeres om minsteprisen de vil få for tjenesten og avstanden som skal tilbakelegges. Alle fasiliteter rettet mot å forbedre arbeidsforholdene til disse selvstendig næringsdrivende.

Relaterte artikler:
Teknologiplattformen har som mål å forbedre sjåførenes uavhengighet og beslutningskraft.
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post