Barn har også lov til å leke på gaten i et boligområde.

Fra fredag ​​5. august endres Hasselt sentrum til et stort boligområde. Alle som noen gang har sagt at det går litt tregere i Limburg vil ha rett når det gjelder mobilitet. Syklister har heller ikke lov til å sykle fortere enn 20 km i sentrum. per time. Hvordan politiet skal håndheve dette gjenstår å se, men det sies at håndheverne skal gjøre dette med sykkelpatruljer og fotobokser.

Bøtene er ikke spinkle. Førerkortet vil bli inndratt dersom lovbryteren blinkes i mer enn 57 km/t. Politiet indikerer at de vil håndheve makshastigheten på 20 km/t for all motorisert trafikk, inkludert sykler og e-trinn. Vanskeligheten er at sykler og scootere ikke har nummerskilt. Det vil derfor kun være mulig å uttale seg på stedet.

boligområde

Den svakeste trafikanten i Hasselt boligtun, kanskje den største i Flandern, er fotgjengeren. Disse er best beskyttet og kan bruke hele veiens bredde fra i dag. I et boligområde har barn også lov til å leke i gaten og alle andre trafikanter må tilpasse farten til fotgjengere og lekende barn.

"En by kan være tilgjengelig, men gatene er først og fremst beregnet på lokaltrafikk og syklister."

Stef Willems - trafikksikkerhetsinstitutt Vias
(Teksten fortsetter under bildet)
Den svakeste trafikanten er fotgjengeren.

I Gent var det tidligere mye protest mot trafikkplaner, men slik det nå ser ut går det knirkefritt i Hasselt. Hele Hasselt sentrum er nå et boligområde. Mange byer som Antwerpen og Brussel har valgt fotgjengersoner eller store soner 30 i deres sentrum. Ingen egen gangvei, sykkelvei eller vei, alle brukere deler hele offentlig veg. I boligområdet er det fotgjengeren som er avgjørende og resten må tilpasse seg helt uten diskusjon.

Relaterte artikler:
Utskriftsvennlig, PDF og e-post