I 2035 skal det ikke selges flere drivstoff- eller hybridbiler.

Beregninger viser at el-kjøring fortsatt er billigere enn diesel og bensin. Men forskjellen er blitt mye mindre. De som kan lade hjemme og har solcellepaneler betaler selvsagt kostnadene raskere. Når du må bruke den offentlige ladeinfrastrukturen eller når du må passe deg for hurtigladere langs veien.

Bensin og diesel ble dyrere, men spesielt strømprisene har steget kraftig på grunn av energikrisen. Legg til den dyrere innkjøpsverdien til elbilen og fakta taler for seg selv. på Kjører du 15.000 kilometer i året, vil det ta deg minst 20 år før du henter inn differansen i kjøpesum. Altså mer enn forventet levetid på en bil. I fjor kunne du allerede komme deg ut av kostnadene etter 180.000 kilometer. Kjøpesummen hadde falt lenge ettersom batteriene ble billigere, men det har stoppet opp. 

skattefradrag 

Alle som leaser en elbil og i tillegg bruker den privat betaler et lavere tillegg enn for en bil med forbrenningsmotor. Dette gjelder også gründere som bruker bedriftens elbil privat. Det lavere tillegget for sjåførene kan likevel gjøre det interessant. «Environmental investeringsgodtgjørelse» (MIA) og «vilkårlig avskrivning av miljøinvesteringer» (Vamil) vil ikke lenger gjelde for elektriske personbiler fra 2022. Regjeringen mener at elbilen nå er vanlig og derfor ikke lenger trenger et insentiv. 

(Teksten fortsetter under bildet.)
I 2035 skal det ikke selges flere drivstoff- eller hybridbiler.

Dette er også en viktig motivator for mange bilister. Akkurat som private sjåfører betaler ikke gründere BPM (Beskatning av personbiler og motorkjøretøyer) og MRB (motorvognavgift) på elbiler. CO2-utslippene bestemmer vanligvis beregningen av BPM. Siden elbiler ikke bidrar her, er de unntatt fra BPM. Regjeringen har også besluttet å unnta alle elbiler fra MRB frem til 2025 for å stimulere til bruken ytterligere.

klimamål

Elektrisk kjøring bidrar også til klimamål. Bensin- og dieselbiler forsvinner fra utstillingslokaler innen femten år, hvis det er opp til EU-kommisjonen. I 2035 skal det ikke selges flere drivstoff- eller hybridbiler. Dette står i klimaplanen «Fit for 55» som ble presentert av visepresident i EU-kommisjonen Frans Timmermans. Planen inneholder nye eller strengere tiltak for å redusere CO2-utslippene innen EU med 2030 prosent innen 55 sammenlignet med 1990. Elbilen er uansett ikke klimanøytral, men det er den. renere enn drivstoffbil.

Relaterte artikler:
AppStores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post