Turister klager like høyt som catering, alt er altfor dyrt.

Tropiske temperaturer, avkjølende vind og vakre terrasser. De siste ukene har det vist seg at dette ikke er trumfkort for badebyen Scheveningen. I flere uker på rad har cateringoperatører lurt på hva som skjer. Hvor er dagsturistene, hvor er tyskerne? Svaret er vanskelig å finne, men det som er sikkert er prisene som blir bedt om å skjemme bort den turisten. De samarbeider egentlig ikke!

Lite eller ingen trafikkork på vei til Scheveningen. Det er en god kjøretur på Alkemadelaan mot stranden. Vel fremme i Scheveningen ser vi trafikkvakter sitte på veggen som ikke har noe å gjøre. Det er knapt parkeringsproblemer denne uken, nok parkeringsplasser i garasjer. Terrassene er nesten alle tomme. Til tross for mangel på personell i alle sektorer, klager ikke folk i Scheveningen egentlig på denne sommeren.

Prisene er nå et drama. Du vil miste 10 euro for en drink.

Få mennesker, kanskje et forvrengt bilde, antall sitteplasser på terrassene har mer enn doblet seg de siste corona-årene. I tillegg har den nye delen mellom Pier og Carlton Beach-hotellet også fått mange nye terrasser og mathall. Det en gang så populære feriestedet har nå en overflod av strandstoler, restauranter, strandbarer og mattilbud.

Seter florerer, så det er kamp om hver euro forbrukeren ønsker å bruke. Bemerkelsesverdig nok gjør ikke serveringsbransjen dette med sluk. Tvert imot spørs det skyhøye priser på en øl, en biff eller en fisk. Hvis du tar en flaske vin til måltidet, kan du enkelt betale 40 EUR ekstra.

Seter florerer, så det er kamp om hver euro forbrukeren ønsker å bruke.

å sove

Scheveningen har alltid vært en av de dyrere badebyene. Men å sove på stranden i eget telt om natten er ikke et alternativ på badebyen. Scheveningen-politiet drar jevnlig til stranden tidlig om morgenen på politistasjonen for å sjekke strandteltene og stranden for sovende. Resultatet i går var syv rettsrapporter på 160 euro.

"Hvis vi ikke handler, kan ikke stranden ryddes opp av traktorene".

Politiet Scheveningen

Det er en av grunnene til at politiet aksjonerer mot strandsvillene på grunn av farlige situasjoner som kan oppstå. Noorderstrand blir feid rent om morgenen av traktorer. "I tillegg er ikke stranden og cateringbransjen camping og vi ønsker å beholde det slik," sa politiet i en tweet.

parkering

Feil ved parkering er fortsatt et stort problem i mange badebyer. Ikke bare for nødetatene, men også for beboere som ikke lenger når egen parkeringsplass eller innkjørsel på travle dager. Badebyer som Scheveningen gjør alt de kan for å begrense plagene så mye som mulig. Feilparkere er ikke bare bilister, scootere parkeres også ofte uforsiktig og forårsaker sjenanse.

Det er så å si ingen parkeringsproblemer denne uken.
Relaterte artikler:
pip
Utskriftsvennlig, PDF og e-post