BLÅ

Deliveroo forventer at siste sluttdato for operasjoner er slutten av november.

I en e-post til kundene sa Deliveroo at de hadde tatt den vanskelige beslutningen om å starte en konsultasjonsprosess om forslaget om å stoppe driften i Nederland. Ifølge selskapet var dette ingen enkel avgjørelse og de måtte tenke seg nøye om. De går nå gjennom en høringsprosess om forslaget om å forlate det nederlandske markedet.

Ifølge Deliveroo er oppdraget å tilby den aller beste måltidsleveringstjenesten i verden. Det er derfor de ønsker å tilby en tjeneste som fungerer utmerket for deres kunder, ryttere, shoppingpartnere og restauranter. Selskapet indikerer når de ikke kan oppnå dette i et bestemt marked på det nivået de forventer, det gjør de ikke.

Det er ikke tatt noen endelig avgjørelse ennå, men hvis de bestemmer seg for å forlate markedet på slutten av konsultasjonsprosessen, forventer vi at den endelige sluttdatoen for deres operasjoner er slutten av november. I denne perioden vil tjenestene forbli tilgjengelige som normalt, og du kan derfor fortsette å bestille fra dine favorittrestauranter.

tilbakeslag

I Storbritannia, hvor selskapet kommer fra, sliter det også, akkurat som i Nederland, med at forbrukere i økende grad holder budsjettet. Folk spiser sjeldnere ute og bestiller mindre. Deliveroo har derfor også måttet justere den forventede veksten av brutto transaksjonsverdi ned der. Forrige måned falt forbrukertilliten i Storbritannia mer enn noen gang.

Deliveroo har vært involvert i en juridisk kamp om å måtte ansette leverere. Selskapet ønsker at de skal bli sett på som selvstendig næringsdrivende, men flere domstoler har allerede stemplet dem som ansatte. Leveringstjenesten har også problemer i Paris. Den omstridte statusen til kurerne og fører til søksmål i mange land. Totalt ville selskapet ikke ha betalt mer enn 6 millioner euro i sosiale avgifter. Tre av dets tidligere styremedlemmer ble mistenkt for å ha registrert flere ansatte som selvstendig næringsdrivende når de skulle ha vært ansatte.

(Teksten fortsetter under bildet)
Deliveroo forventer at siste sluttdato for operasjoner er slutten av november.

dagligvarer

At selskapet, en konkurrent til nederlandske Just Eat Takeaway/Thuisbezorgd, starter en konsultasjon kan skyldes flere problemer enn bare i Nederland. Leveringstjeneste Deliveroo forventer mindre omsetning de neste årene. At det er vanskelig er grunn til å lete etter samarbeidspartnere og samarbeide ved å sette ut kurerne som lynbud. Britiske forbrukere kan få produkter fra Asda-butikken innen 30 minutter fra denne måneden. Levering utføres av Deliveroo-bud. I Nederland inngikk selskapet i april et samarbeid med Albert Heijn for hjemlevering av dagligvarer. Med dette ønsket måltidsleverandøren å øke utvalget av dagligvarer på plattformen i Nederland.

historien

Da Deliveroos grunnlegger og administrerende direktør Will Shu flyttet til London i 2013, oppdaget han en by full av flotte restauranter. Men ble han overrasket over at så få av dem leverte mat. Han gjorde det til sitt personlige oppdrag å lage mat fra de aller beste lokale restaurantene tilgjengelig for folk hjemme. Fungerer i dag Deliveroo i et hyperlokalt marked, som samler lokale restauranter og butikker, ryttere og kunder. Deliveroo har vokst raskt ved å tilby rask og pålitelig levering som kunden kan spore via en smarttelefon. Deliveroo er aktiv i 11 markeder over hele verden. Selskapet jobber med tusenvis av ryttere, restauranter og butikker og betjener millioner av kunder. 

Deliveroo forventer mindre omsetning de neste årene.
Relaterte artikler:
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post