FNV mener det ikke er plass i Nederland for selskaper som ikke overholder arbeidslovgivningens regler.

FNV synes det er positivt at Deliveroo forlater Nederland. Selskapet har trukket sine egne konklusjoner og sier at omsetningen er for liten. FNV mener at søksmålene som forbundet har anlagt og vunnet mot Deliveroo også spiller en stor rolle i beslutningen om å gå ut. Deliveroo kunne også ha valgt godt arbeidsgiverskap.

FNV mener det finnes ingen plass er i Nederland for selskaper som ikke overholder arbeidsrettens regler. Søksmålene som fagforeningen har reist ikke bare mot Deliveroo, men også mot Temper, Uber og Helpling, gjør det gang på gang klart at retten også mener at plattformarbeidere ikke er selvstendig næringsdrivende, men ansatte. Fordi regjeringen fortsatt ikke håndhever DBA-loven (er en ansatt eller virkelig selvstendig næringsdrivende), gjør plattformarbeidsgivere ingenting for å følge rettsavgjørelsene.

FNV fortsetter rettsstriden

Deliveroo har anket den siste, ugunstige kjennelsen for dem. Høyesteretts avgjørelse ventes i desember. Like før det skal nå Deliveroo forlate Nederland. FNV fortsetter sin sak mot Deliveroo. Måltidsleverandørene har krav på tilleggsbetaling.

I en emalje Deliveroo informerer kundene om at de har tatt den vanskelige beslutningen om å starte en høringsprosess om forslaget om å stoppe driften i Nederland. Ifølge selskapet var dette ingen enkel avgjørelse og de måtte tenke seg nøye om. De går for tiden gjennom en høringsprosess om forslaget om å forlate det nederlandske markedet.

Relaterte artikler:
Måltidsleverandørene har ifølge FNV krav på tilleggsbetaling.
pip
Utskriftsvennlig, PDF og e-post