Flyselskaper som Ryanair, Easyjet, Vueling og Wizz Air har sørget for at flybilletter har blitt billigere de siste tiårene.

I en intervju Ryanair-sjef O'Leary sa til BBC at flyselskapet ikke lenger vil tilby flyreiser til bunnpriser. De økende drivstoffkostnadene er et resultat av denne beslutningen, ifølge sjefen for lavprisflyselskapet. Administrerende direktør Michael O'Leary sier at æraen med €10-billetten definitivt er over.

Økningen i drivstoffkostnadene som driver opp flyprisene øker også husholdningenes energiregninger, på bekostning av folks disponible inntekt. Men flyselskapssjefen sa at han forventer at kunder vil se etter billigere alternativer i stedet for å kutte ned på flyreiser.

Flyselskaper som Ryanair, Easyjet, Vueling og Wizz Air har sørget for at flybilletter har blitt billigere de siste tiårene. Det har ført til at antallet flyreiser har økt, og flere tar en ekstra kort ferie i utlandet i tillegg til en årlig ferie.

lite sympati

O'Leary sa at han hadde "svært liten sympati" for flyplassene og sa at de kjente rutetabellene måneder i forveien og at sikkerhetspersonellet, som er flyplassenes ansvar, trenger mindre opplæring enn piloter. Han anklaget Heathrow, som har begrenset antall passasjerer som kommer til flyplassen om sommeren, for «vanskjøtsel».

Storbritannias avgang fra EU viste seg å være en «katastrofe for fri bevegelse av arbeidere», ifølge Ryanair-sjefen, sa han, og ba regjeringen «være ærlig og innrømme» at det var årsaken til mangelen på arbeidskraft. Ryanair er basert i Dublin, men opererer hundrevis av ruter til og fra Storbritannia.

Ryanair - fly landet i Eindhoven
Relaterte artikler:
AppStores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post