Politiet motvillige til å stemple det som en LHBTQ-hendelse.

Hundrevis av mennesker demonstrerte ved homomonumentet i Amsterdam som svar på et mulig overfall i løpet av den siste Pride-helgen. En 23 år gammel kvinne fra Amsterdam sier at hun ble overfalt av en Uber-drosjesjåfør forrige helg. 

Uber etterforsker hendelsen og mens etterforskningen pågår har sjåføren ikke lov til å kjøre for taxi-appen. Etter Pride i Amsterdam ble to kvinner angivelig overfalt av en Uber-drosjesjåfør. Kvinnen og daten hennes mistenker at det dreier seg om LHBTQ-relatert vold. Politiet bekrefter hendelsen, men stempler den foreløpig ikke som LHBTQ-vold. 

Etter turen var det fyr i pannen. Sjåføren beskyldte fornærmede for å ha spyttet under bilen. I følge henne og daten hennes var det ingenting å se. "Vi mistenkte raskt at det faktisk handlet om kysset vi ga hverandre," sier hun. I het Parool gjør hun henne historie. Politiet bekrefter at det har vært en hendelse mellom to kvinner og en Uber-sjåfør i Sentrum natt fra fredag ​​til lørdag.

Uber

Eveline Sijbrandij, ansvarlig for ritt i Nederland hos Uber, kaller det «forferdelig det som skjedde». «Alle har rett til en trygg tur, og vi tar denne saken svært alvorlig. Sikkerheten til alle brukere av appen vår er en topp prioritet, og det er derfor denne hendelsen må undersøkes grundig. Vi har tilbudt vår bistand til politiet i deres etterforskning av hendelsen.» Mens etterforskningen pågår, vil ikke sjåføren kunne utføre turer for Uber.

Les også  Hemmeligheten bak metro og knallblå taxi i Qatar

forskning

Den fredag ​​kvelden ble legevakten ringt rundt klokken 04.50 av en drosjesjåfør, som hadde en krangel med kundene sine, noe som skapte en ubehagelig situasjon. Da betjenter kom til stedet fant de to kvinner, hvorav den ene blødde kraftig på hodet hennes. Hun ville ha falt. Omstendighetene rundt hennes fall er et spørsmål om etterforskning. Kvinnen ble kjørt til sykehus med ambulanse.

Detektivene driver en omfattende etterforskning av hendelsen. Det ble blant annet gjennomført en nabolagsundersøkelse og søkt etter mulige kamerabilder i området for å få et så fullstendig bilde som mulig av hendelsen. Har du bildemateriale, og ennå ikke har delt det med politiet, vil de gjerne motta det. Tenk på dashcam-bilder av parkerte biler eller ring på dørklokker. Du kan laste opp materialet via tipsskjema.

Det er ikke første gang det hendelser skje. Drosjesjåfører i Haag nektet å ta 'drag queens' under The Hague Pride. HTMC Taxicentrale var den første som svarte fra taxiverdenen i Haag. Selskapet legger vekt på at det frakter alle, uavhengig av opphav eller natur.

"Natt fredag ​​5. til lørdag 6. august ble en 23 år gammel kvinne skadet etter at hun kan ha blitt overfalt av en drosjesjåfør. Etterforskerne etterforsker saken og leter etter opptak."

Politienheten Amsterdam
Hundrevis av mennesker demonstrerte ved homomonumentet i Amsterdam
Relaterte artikler:
Les også  Super Pumped: Roller Coaster Ride and Scandals of Uber
pip
Utskriftsvennlig, PDF og e-post