BLÅ

IND henviser til politiet for anmeldelse av tyveriet/tapet.

Utenlandske innbyggere som ønsker å rapportere tap eller tyveri av oppholdskort sendes fra søyle til post i Nederland mellom alle tjenester. Den mest logiske måten ville være et besøk til IND men det er ikke tilfelle, til tross for at kortet tidligere er utstedt der.

IND

The Interdepartmental Postal and Courier Service (IPDK) er en sentral statlig leveringstjeneste. IPDK er spesialist på levering av viktige dokumenter. Har ditt oppholdsdokument eller VI blitt tapt eller stjålet? Gi deretter IPKD-leveringspersonen eller ansatt bevis på 'tapserklæring' fra politiet. 

politie

IND henviser til politiet for anmeldelse av tyveriet/tapet. I følge IND vil du da motta en bekreftet kopi av den offisielle rapporten fra politiet. Dette er en kopi med dato, signatur og stempel fra myndigheten. Med en bekreftet kopi erklærer en myndighet at innholdet i kopien er det samme som originalen.

Når vi har kommet til politiets nettsider, etter råd fra IND, er vi det dessverre på feil adresse. Har du mistet passet eller identitetsbeviset, eller hvis et oppholdskort blir borte eller stjålet, er det ikke lenger mulig å melde det til politiet. Ifølge politiet skal du avgi tapserklæring til kommunen din. Dette er nødvendig for å hindre misbruk av ditt gamle reisedokument og for å søke om nytt reisedokument.

Pass, identitetskort og førerkort er den nederlandske statens eiendom. Du må derfor melde tapet eller tyveriet til din kommune.

Kommunen registrerer det tapte eller stjålne dokumentet i et nasjonalt system. Fra det øyeblikket er dokumentet ikke lenger gyldig, selv om du finner det igjen. Politiet er knyttet til dette nasjonale systemet. Du slipper derfor å anmelde tap eller tyveri av dokumentet til politiet.

Les også  Byer ber ministeren om tiltak mot økningen i oppsutte fettsykler

samfunnet

Når du er logget inn i kommunen, er søket ferdig, eller det tror vi. Men dessverre igjen ingen løsning når det gjelder Eindhoven kommune. På grunn av en funksjonsfeil forrige mandag var det dessverre ikke mulig å be om produkter som utdrag og reisedokumenter. Beklager bryet.

Mister du oppholdstillatelsen i utlandet er prosedyrene helt annerledes.

Heldigvis snakker vi nederlandsk under vårt søk. Men for de som er mindre dyktige i språket, må denne prosedyren være ganske kjedelig og ofte umulig å komme gjennom. Å skape klarhet i offisielle prosedyrer mellom alle de ulike tjenestene er ikke en selvfølge.

utlandet

Mister du oppholdstillatelsen i utlandet er prosedyrene helt annerledes. Send inn en erklæring i utlandet. Du trenger denne erklæringen når du søker om erstatning. Erklæringen skal være utformet på nederlandsk, engelsk, fransk eller tysk. Er ikke dette tilfellet? Få deretter erklæringen oversatt av en oversetter som er tatt i ed av en domstol. Uten oppholdstillatelse kan det hende du trenger visum for å reise til Nederland igjen. Ta kontakt med den nederlandske ambassaden eller konsulatet i landet der du bor.

Relaterte artikler:
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post