Ved å holde gjennomgangstrafikken unna Brussel sentrum, er målet å skape mer plass for innbyggerne i Brussel.

Til tross for kritikk, fortsetter Brussel med en ny mobilitetsplan. Gjennomgangstrafikk er forbudt i sentrum av Brussel. Målet er å forbedre livskvaliteten innenfor den såkalte Pentagon, det gamle sentrum av Brussel innenfor den indre ringveien. En ny opplagsplan vil bli innført fra 16. august 2022. Den nye sirkulasjonsordningen er den lokale gjennomføringen av Godt trekk, mobilitetsplanen for hovedstadsregionen Brussel.

Med sitt prosjekt, som er en del av den regionale mobilitetsplanen Good Move, ønsker Brussel kommune å omfordele det offentlige rom og gi det tilbake til de mange Brussel-innbyggerne, besøkende, turister og mer møteplass. Brussel ønsker å gjøre nabolagene mer tilgjengelige, triveligere og tryggere for alle transportformer (til fots, på sykkel, med offentlig transport eller med bil). 

Gjennom en rekke spesifikke intervensjoner sikrer byen Brussel at din bil, varebil eller offentlig transport kommer frem til bestemmelsesstedet enklere. Takket være denne nye sirkulasjonsplanen og  nye parkeringsbestemmelser besøkende til Pentagon blir guidet til nærmeste parkeringsplass ved hjelp av destinasjonsløkker. Omfattende analyser har vist at en tredjedel av trafikken i Pentagon er transittrafikk som ikke er bestemt til Pentagon. Dette fører til luftforurensning, støy, trafikkusikkerhet og trafikkork som også bremser kollektivtrafikken. 

"Så vi kommer ikke til å få bot umiddelbart, vi skal gi folk litt tid til å tilpasse seg den nye sirkulasjonsplanen."

Brussels rådmann Bart Dhondt

Ved å begrense transitttrafikken, for eksempel gjennom begrensede adkomstsoner og justeringer av kjøreanvisninger eller enveiskjøring, gjør byen gatene triveligere og tryggere for besøkende, studenter, beboere og brukere av kollektivtransport. Inndelingen gjøres med enveiskjørte gater og blomsterkasser og fører bilene gjennom sløyfer og forbi parkeringshus. Byer som Gent, Leuven og Mechelen har allerede implementert slike planer de siste årene. Innen 2030 vil en fjerdedel av alle parkeringsplasser forsvinne, spesielt på gata. Og det er planer om en smart kilometeravgift.

Les også  Corendon ignorerer Schiphol
Relaterte artikler:
Gjennomgangstrafikk er forbudt i sentrum av Brussel.
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post