Forsvarsdepartementet inkluderer den høyere kategorien ILS i anbudet om større vedlikeholdsarbeider på rullebanen.

Eindhoven Airports og brukernes behov for å installere et instrumentlandingssystem av høyere kategori (ILS) vil bli inkludert i anbudet for den kommende renoveringen av rullebanen til Eindhoven Air Base. Forsvaret og Eindhoven lufthavn har kommet til en prinsipiell avtale om dette.

Eindhoven flyplass bruker rullebanen på Eindhoven militærflyplass. Den nye ILS, kategori III, gjør det i de fleste tilfeller mulig at fly også kan lande/ta av på/fra Eindhoven lufthavn i (veldig) tett tåke. På grunn av den nye ILS er flytrafikken betydelig mindre hindret av tåke.
 
Forsvarsdepartementet inkluderer den høyere kategorien ILS i anbudet om større vedlikeholdsarbeider på rullebanen som er planlagt i 2025. Årsaken til dette er at rullebanen skal brytes opp, akkurat som ved større vedlikehold. Ved kategori III ILS er det installert ekstra belysning i rullebanen, slik at flytrafikken ikke kan bruke den. Ved å kombinere byggingen av den nye ILS med større vedlikehold, trenger banen kun å brytes opp én gang. På grunnlag av tilbudene som skal mottas i god tid etter anbudskonkurranse, vil det bli tatt endelig stilling til den høyere kategorien ILS.
 
ILS er et radionavigasjonssystem som piloter bruker for å lande. En presisjonsinnflyging til rullebanen kan utføres ved hjelp av ILS. Med en kategori III er det også belysning i rullebanen. ILS har tre kategorier (kategori IIIB er den mest omfattende). Det er mulig å lande på flyplasser med denne kategorien ILS uten utsikt over rullebanen. Eindhoven lufthavn har i dag en ILS kategori I. På Eindhoven lufthavn trenger piloter en minimumssikt på 550 meter på rullebanen for å få lande.
(Teksten fortsetter under bildet)
Eindhoven flyplass

Eindhoven flyplass er den nest største flyplassen i Nederland. Flyplassen gir en enkel forbindelse fra Brainport til Europa og utover, i balanse med miljøet. Bekvemmeligheten for den reisende gjenspeiles i kundeløftet. Flyselskapene forbinder Sør-Nederland med 80 destinasjoner. Sammen med partnerselskapene tilbyr flyplassen cirka 1500 arbeidsplasser, noe som gjør den til en av de store arbeidsgiverne i regionen. 

Les også  Mør elbil hos det nederlandske politiet

Flyplassen er klar over den sosiale påvirkningen en flyplass har. Samfunnsansvar ligger i deres DNA, de legger kontinuerlig vekt på balansen mellom internasjonal tilkobling og livskvaliteten i området. Aksjene til Eindhoven Airport NV eies av Schiphol Nederland BV, provinsen Noord-Brabant og Eindhoven kommune.

Relaterte artikler:
pip
Utskriftsvennlig, PDF og e-post