KLM vil utnevne Maarten Stienen som Chief Operating Officer (COO) med virkning fra 1. september 2022. Stienen har hatt ulike stillinger i KLM siden 1998 og var sist senior visepresident i Hub Operations. Maarten Stienen begynte som Management Trainee i KLM. Han hadde ulike operative stillinger i inn- og utland i elleve år, som visepresident Baggage and Turnaround Services, hvoretter han ble visepresident Industrial Relations & HR. Etter to år som administrerende direktør for KLM Catering Services, gikk Maarten over til Hub Operations i 2020. Hans etterfølger der vil bli kunngjort senere.

«Jeg er glad for at vi har funnet en utmerket kandidat internt for stillingen som COO. Maarten Stienen har mye erfaring, både i driften og utover. Med ansettelsen hans styrker vi ledergruppen innholdsmessig og med erfaren ledelse. Jeg ser frem til å samarbeide med Maarten for å bringe fred og stabilitet til organisasjonen sammen.»

Marjan Rintel, konsernsjef i KLM.

Representantskapet vil også innstille Maarten Stienen til generalforsamlingen for oppnevnelse til det lovpålagte styret i KLM. Det vil bli innkalt til ekstraordinær generalforsamling for dette formålet. KLMs bedriftsutvalg vil bli bedt om råd om denne nominasjonen, ifølge flyselskap.

«Maarten Stienen har bygget opp en god merittliste innen KLM. Hans omfattende erfaring innen ledelse og drift gjør ham til den ideelle kandidaten for denne stillingen. Hans ansettelse som COO gir et godt grunnlag for å jobbe videre med KLMs fremtid. Jeg er trygg på at ledergruppen i fellesskap vil styrke KLMs posisjon. På vegne av representantskapet ønsker jeg Maarten lykke til med hans nye utfordring.

Cees 't Hart, leder av KLMs representantskap.

– Utnevnelsen som COO er en utrolig ære og jeg er stolt over å kunne fylle denne stillingen. Det er en utfordring, med tanke på de store operative problemene vi nå arbeider med. I årene som kommer kan våre kolleger og våre passasjerer stole på meg. Jeg ser frem til å fortsette å bygge selskapet vi ønsker skal være sammen med teamet. Et selskap som holder løftet til kunden og samfunnet, som bygger en mer bærekraftig fremtid, hvor du kan jobbe trivelig, hvor du kan være stolt og som våre kunder velger helhjertet”.

Maarten Stienen, COO KLM.
Maarten Stienen KLM.
Les også  Overskudd for KLM under vanskelige omstendigheter
Utskriftsvennlig, PDF og e-post