Alstom, verdenslederen innen smart og bærekraftig mobilitet, er stolt over å kunngjøre at verdens første hydrogentog, Coradia iLint, nylig har nådd en ny historisk milepæl i Bremervörde, Niedersachsen, Tyskland. Dette toget brukes nå på verdens første rute med passasjertjenester som kjører på 100 % hydrogen. Dette regionaltoget avgir kun damp og kondensvann og kjører med lavt støynivå. De 14 brenselcelledrevne kjøretøyene eies av Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG). Allerede i 2012 var LNVG på jakt etter alternativer til dieseltog og ga dermed en impuls til utviklingen av tog i Tyskland. Andre prosjektpartnere for denne verdensdebuten er jernbane- og transportselskapet Elbe-Weser (evb) og gass- og ingeniørselskapet Linde.

«Utslippsfri mobilitet er et av hovedmålene for å sikre en bærekraftig fremtid, og Alstom har en klar ambisjon om å bli verdensledende innen alternative drivsystemer for jernbane. Verdens første hydrogentog, Coradia iLint, demonstrerer vår klare forpliktelse til grønn mobilitet kombinert med toppmoderne teknologi. Vi er veldig stolte over å serialisere denne teknologien som en del av en verdenspremiere, sammen med våre flotte partnere.»

Henri Poupart-Lafarge, administrerende direktør og styreleder i Alstom.

På strekningen mellom Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde og Buxtehude vil 14 regionale Alstom-tog kjøre på hydrogen av evb på vegne av LNVG, for å erstatte 15 dieseltog. De fylles daglig og 24 timer i døgnet på Linde hydrogenstasjon. Med en rekkevidde på 1.000 kilometer kan Alstom Coradia iLint-togsettene, som opererer utslippsfritt, kjøre hele dagen på kun én tank med hydrogen på evb-nettverket. I 2018 gikk to tog av pre-serien gjennom vellykkede testkjøringer i nesten to år.

Til tross for utallige elektrifiseringsprosjekter i flere land, vil en betydelig del av det europeiske jernbanenettet bli ikke-elektrifisert på sikt. I mange land er antallet dieseltog i omløp fortsatt høyt, i Tyskland for eksempel mer enn 4.000.

Alstom har i dag fire kontrakter for regionaltog med hydrogen brenselceller. To er i Tyskland, det første for 14 Coradia iLint-tog i Niedersachsen-regionen og det andre for 27 Coradia iLint-tog i hovedstadsområdet i Frankfurt. Den tredje kontrakten kommer fra Italia, der Alstom bygger 6 Coradia Stream-hydrogentog i Lombardia-regionen – med opsjon på ytterligere 8. Den fjerde kontrakten kommer fra Frankrike, for 12 Coradia Polyvalent hydrogentog som skal fordeles på fire forskjellige franske regioner . Videre har Coradia iLint blitt testet med suksess i Østerrike, Nederland, Polen og Sverige, ifølge verdensledende innen smart og bærekraftig mobilitet.

Bilde over: Alstom bildebank.

Utskriftsvennlig, PDF og e-post