Det umiddelbare resultatet er trafikkork på indre ringvei milevis og kaos i de involverte nabolagene.

Ifølge het Auto55.be den nye sirkulasjonsplanen i Brussel er livsfarlig. Bare med Google Maps eller Waze på smarttelefonen kan du finne veien i den nye labyrinten av sløyfer, kutt og enveiskjørte gater og det er ikke opplagt å vite hvor du fortsatt kan kjøre. Trafikken har vært forstyrret siden 16. august på grunn av ny sirkulasjonsplan. Ifølge brannvesenet er det bare et spørsmål om tid før dette tar ofre. Det som skulle være en storstilt tilnærming til mobilitet i Pentagon, med mål om å skape et bilfritt bysentrum, står nå i fare for å gå ut av kontroll.

– Og nå er vi fortsatt midt i sommerferien og i en periode med oppussingsarbeid på tunnelene.

Gruppeleder i Brussel-parlamentet Dominiek Lootens-Stael

Det umiddelbare resultatet er trafikkork på indre ringvei milevis og kaos i de involverte nabolagene. Byen Brussel og Brussels mobilitetsminister Elke Van den Brandt (Grønn) holder bilistene under kontroll med falske løfter og løgner om livskvalitet og luftkvalitet, ifølge partilederen. Det er selvsagt også reaksjoner på innføringen av sirkulasjonsplanen fra politisk hold. 

Vlaams Belang fokuserer på moderne urban mobilitet, der ulike transportmåter eksisterer side om side eller utfyller hverandre. «Den nåværende rødgrønne mobilitetspolitikken bruker en konfliktmodell der folk settes opp mot hverandre», fortsetter Lootens-Stael. – Man bør samordne planleggingen av veiarbeid og gi brukbare alternativer. Og det vil ikke skje med utrullingen av 'Good Move', og enda mer med den grønne mobilitetsvisjonen generelt.»

Les også  Corendon ignorerer Schiphol

«Ta fotgjengerområdet på Anspachlaan. Tidligere Brussels bankende hjerte med ulike severdigheter, butikker eller mytiske serveringssteder. Etter årevis med arbeid har den tilgangen blitt svært knapp. Og det er utrygt om kveldene», sa Lootens-Stael. "Tiltakene rundt 'Good Move' blokkerer nå trafikken enda mer, noe som vil forverre situasjonen."

«Alternativer må finnes og innbyggerne må veiledes gjennom endringen. Ikke slik det skjer nå, med mobbetiltak uten særlig koordinering», avslutter Lootens-Stael. «Nå er det slått fast at byen har blitt ubeboelig på grunn av den stillestående trafikken som de selv har skapt. Vi ber derfor om en stans av sirkulasjonsplanen til slutten av renoveringsarbeidet på Brussel-tunnelene.»

Det umiddelbare resultatet er trafikkork på indre ringvei milevis og kaos i de involverte nabolagene.
Relaterte artikler:
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post