DVDP-bredde=

Aksjonene er rettet mot Sentral-Nederland.

Fagforeningene FNV Spoor, VVMC og CNV vil ta grep tirsdag 30. august – den fjerde dagen av den varslede stafettstreiken – som et resultat av at ingen NS-tog vil kjøre i Nederland hele dagen, med unntak av Amsterdam Central til Schiphol lufthavn og tilbake. Eurostar og Thalys kjører, andre internasjonale tog går ikke i Nederland. Togene til de regionale transportørene vil også fortsette å kjøre, med unntak av togtjenesten Alphen-Gouda.NS anbefaler å utsette reisen eller selv ordne med erstatningstransport. Ingen alternativ busstransport kan benyttes. Transportselskapet gjør alt for å holde Schiphol lufthavn tilgjengelig. I løpet av aksjonsdagen vil Schiphol lufthavn fortsatt være tilgjengelig fire ganger i timen via Amsterdam Central. NS anbefaler likevel passasjerene å bruke alternativ transport for Schiphol lufthavn.

handlinger Sentral-Nederland

Aksjonene er rettet mot Sentral-Nederland. Mange tog kjører til, fra eller gjennom dette området. I tillegg er Utrecht et sted hvor mange NS-ansatte starter arbeidsdagen. Ansatte reiser normalt fra Utrecht til alle retninger og mange NS-kolleger jobber med den daglige koordineringen av personell og tog for hele landet. Slutter de å jobbe, vil dette få vidtrekkende konsekvenser for timeplanen i hele Nederland.

NS har i tidligere streikedager gjort alt for å gi en pålitelig og ansvarlig timeplan rundt streikeområdene. Før den varslede streiken tirsdag ser de ingen mulighet til å kjøre ruteplan på en forsvarlig måte.

Jernbaneoperatøren innser at de stiller store krav til passasjerenes forståelse og selvtillit. Det synes de er ekstremt irriterende. NS forstår bekymringene og signalet fra de ansatte og derfor ønsker de å gå i dialog med fagforeningene for å få til et godt cao å komme.

Relaterte artikler:
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post