DVDP-bredde=

Etter utsmykningen av tunnelmunningene mellom stasjonene Lemonnier og Zuidstation, fra Vrijheidslaan og Jettelaan til Simonis og Reyerslaan til Meiser, ba Brussel Mobility, Brussel City og STIB kunstnere for noen måneder siden om å tenke på et nytt prosjekt. Denne gangen dreier det seg om utsmykning av taket over rulletrappen som fører til Rogier T-banestasjon, på hjørnet av Kruidtuinlaan og Nieuwstraat, for tilgang til kjøpesenteret City 2. Basert på de 22 innkomne søknadene ble 5 prosjekter på listen. og de blir nå satt til offentlig avstemning! Du kan stemme fra 29. august til 4. september (midnatt).

"Hvilke fantastiske prosjekter av disse kunstnerne for å gjøre byen vår enda vakrere, mer levende og fargerik. Det er opp til deg å velge ditt favorittverk! Det offentlige rommet er mye mer enn et sted du bare går forbi, og disse veggmaleriene gjør dem mer inviterer."

Dette er de 5 utvalgte forslagene

PROSJEKT 1 – ELISA SARTORI & ALMUDENA PANO av COLLECTIF 10eme ARTE

Denne kunstnerduoen foreslår å åpne denne passasjen og fargelegge den med en
freskomaleri som refererer til et landskap mellom hav og fjell. Tegningen begynner med mer kantete former som representerer fjell og åser, som gradvis endres til rektangler som antyder sletter og åker. I den nedre delen av tegningen har de skildret havet og dets refleksjoner på en svært forenklet måte.«Det som teller er formspillet, fargen, de imaginære formene som alle kan tolke etter sin egen følsomhet».

Les også  Høyere sats hos NMBS, lavere hos STIB og billig månedsbillett hos Deutsche Bahn

PROSJEKT 2 – CAROLINE, FELIX ET DENIS fra den ideelle organisasjonen FAIS LE TROTTOIR

Trioen av kunstnere fokuserte sin forskning på abstrakt luft og flytende former. hun
ble inspirert av representasjonen av havstrømmer og deres variasjoner i tid og rom. Siden avstanden mellom fresken og rulletrappen ikke er veldig stor, bruker de lyse former og duse farger slik at komposisjonen ikke blir overveldende for brukerne av rulletrappen.

PROSJEKT 3 – DAKE 25

Dette prosjektet kalles "Underground Journey". Fresken inviterer deg til å reise i tid gjennom en fargegradient gjennom en fargegradient inspirert av fargevariasjonene på himmelen, fra morgengry (øverst i rulletrappen) til skumring (nederst i rulletrappen), og midt i stjernehimmelen og nattemørkets måneskinn. Denne "magiske himmelen", som gir effekten av å reise gjennom en hel dag på en håndfull sekunder, en liten metafor for dagens liv.

PROSJEKT 4 – GASPARD RYELANDT & MARIE MAHLER

Ved å bruke det vertikale aspektet av det tilgjengelige formatet fremhever kunstnerne overgangen fra utsiden til innsiden, overgangen fra nord til sør gjennom en dekor av former og symboler som avsløres mens den reisende skrider frem. De figurative motivene er behandlet grafisk på en bevisst minimalistisk måte, og jobber med ideen om motivet eller tapetet. «Vi valgte å skildre en iris (symbol på byen vår) i forgrunnen, fra blomsten til røttene som refererer til et nettverk. I bakgrunnen utvikles et grafisk landskap med former av Atomium, bylys og deretter t-banevogner».

Les også  Høyere sats hos NMBS, lavere hos STIB og billig månedsbillett hos Deutsche Bahn

PROSJEKT 5 – LINDERT SEETEN

Kunstneren unnfanget prosjektet sitt i symbiose med og som et komplement til den majestetiske baldakinen på Place Rogier: Tegningen hans er en visualisering av torget sett ovenfra, oversatt til dets abstrakte og spesielt fargerike univers. «Det er en øvelse i å tenke på hvordan torget ser ut ovenfra, men også hva som foregår under. Når du oversetter dette til et 2D-plan med bevaring av dybde og et spill mellom fargeplanene, kommer du frem til dette designet."

Hvordan stemme

Online fra 29. august til 4. september midnatt via denne stemmemodul (hvert prosjekt er illustrert og beskrevet). For å la flest mulig stemme, er forvaltere på stedet for å samle inn reisendes preferanser fra tirsdag 30/08 til torsdag 1/9. Prosjektet til kandidaten med flest stemmer gjennomføres i høst.

Foto over: Werner Lerooy/ Shutterstock.com

Utskriftsvennlig, PDF og e-post