Et luksuriøst transportmiddel en gang designet og bygget i 1842 for dronning Victoria.

Dronningen er ennå ikke tatt til London, en reise som består av flere etapper. Fra Balmoral Castle, hvor hun døde fredelig omgitt av familien sin, blir hun først ført til sin offisielle skotske residens, Holyroodhouse Palace i Edinburgh. Deretter blir dronningen tatt fra Edinburgh til London med fly sammen med prinsesse Ann.

Etter at kisten til dronning Elizabeth II, Storbritannias lengst regjerende monark, har returnert til London, vil dronningen ligge i staten i Westminster Hall omtrent fire dager før begravelsen hennes, slik at publikum kan gå forbi. Hun vil bli ført i en sakte prosesjon fra Buckingham Palace til Westminster Hall, akkompagnert av en militærparade og medlemmer av kongefamilien.

Dronningens statsbegravelse forventes å finne sted i Westminster Abbey om mindre enn to uker. Den nøyaktige dagen vil bli bekreftet av Buckingham Palace. Statsoverhoder fra hele verden vil fly over for å bli med medlemmer av kongefamilien for å minnes dronningens liv og tjeneste. Senior britiske politikere og tidligere statsministre vil også være der.

Etter begravelsesgudstjenesten blir dronningens kiste trukket i en gående prosesjon fra klosteret til Wellington Arch, i Londons Hyde Park Corner, før den drar til Windsor med likbil. Dronningens kiste vil gjøre sin siste reise den ettermiddagen til St George's Chapel på Windsor Castle. Dronningens kiste vil bli senket ned i Royal Vault før den blir gravlagt i kong George VIs minnekapell, som ligger i St. Georges kapell.

kongelig tog

Dronningen skal flys til London, men ble tidligere antatt å ta turen med Royal Train. Et luksuriøst transportmiddel en gang designet og bygget i 1842 for dronning Victoria for å tjene som et mobilt palass når dronningen måtte reise over hele landet. Det kongelige toget består av ni separate vogner ('salonger'). I 1977 - det året var dronning Elizabeth nøyaktig 25 år som dronning - ble saloons designet spesielt for Elizabeths Silver Jubilee Tour.

Dronning Elizabeth II, den lengst regjerende monarken i Storbritannia.
Relaterte artikler:
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post