Nederland og California har jobbet sammen i mange år på mange områder.

Lading av elbiler skal være enklere, smartere og sikrere. Statssekretær Heijnen (infrastruktur og vannforvaltning) og Garcia Gonzalez (minister for California Environment Agency) signerte en avtale i dag om dette. Nederlandske og kaliforniske eksperter vil samarbeide for bedre regulering og bedre bruk av ny teknologi. Dette er nødvendig for å sikre at alle nye biler er elektriske senest i 2035, både i Europa og i California. De signerte avtalen i nærvær av dronning Máxima og viseguvernør Kounalakis i California, under et handelsoppdrag i San Francisco.

«Gode ladepunkter og elbiler. De hører sammen som et tog på skinnene skal. Og det er fortsatt en verden å vinne når det kommer til lading. Nederland og California er gode på ladeteknologi. Sammen kan vi gjøre en forskjell. Smartere, enklere og sikrere lading er ikke bare bra for klimaet og bra for elbilister. Fordi det er bedrifter i landet vårt med mye kunnskap på dette området, gir dette også muligheter for økonomien vår.»

Vivianne Heijnen - statssekretær for infrastruktur og vannforvaltning

Nederland og California har begge et stort innovativt testsenter for ladeteknikker, hvor de nyeste teknikkene innen hurtiglading, smartlading og cybersikkerhet utvikles og testes. Dette gir mye kunnskap. Eksperter fra ElaadNL og California Energy Commission vil teste sammen og, basert på deres praktiske erfaring, gi råd til myndighetene i Nederland, Amerika og Europa om nye lover og regler innen cybersikkerhet, brukervennlighet og sikkerhetskrav. Første møte er berammet til neste vår.

Konkret ønsker Nederland og California at leverandører av ladestasjoner skal anvende åpne standarder over hele verden. Alle skal enkelt kunne få tilgang til hvilken som helst ladestasjon med eget debetkort, uten å måtte tegne et eget abonnement først. Dette gir mer trygghet og bekvemmelighet for elbilister, for eksempel under en ferie i utlandet. Det betyr også at bedrifter som tilbyr ladestasjoner lettere kan selge produktene sine i utlandet.

Et annet mål er å få smartlading fra bakken mye raskere. Dette gjør at folk kan returnere strøm til strømnettet med bilen, for eksempel når det er stor etterspørsel etter strøm. Dette gir bokstavelig talt strømnettet mer kraft på topptider. Det kan gi et viktig bidrag til å løse problemene på strømnettet. Og dersom ladestasjonene blir smartere, må du også passe på at de ikke kan hackes. Digital sikkerhet er derfor et tredje område der Nederland og California vil samarbeide.

(Teksten fortsetter under bildet)
Alle skal ha enkel tilgang til enhver ladestasjon.

ambisiøs

Nederland og California er begge ambisiøse innen elektrisk kjøring. Nederland leder an i EU, California i Amerika. Det er relativt mange ladestasjoner i Nederland og det er også mange selskaper som lager og driver ladestasjoner. I vårt eget land, men også over grensen, for eksempel i Amerika. Nederland tjener cirka fem milliarder euro per år på alle typer produkter og tjenester innen elektrisk transport, som bygging og salg av ladestasjoner.

I Amerika er California ledende i introduksjonen av elektriske kjøretøy. Og med blant annet Silicon Valley innenfor statsgrensene er det mange selskaper som lager deler til elbiler og ladestasjoner. Rundt 40 nederlandske selskaper innen smart og bærekraftig mobilitet er til stede på bedriftsoppdraget i California. Hvis California var et uavhengig land, ville det vært den femte største økonomien i verden.

Relaterte artikler:
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post