Deutsche Bahn (DB) presenterte nylig den første vognen til den nye ICE L i Berlin. Toget fra den spanske produsenten Talgo setter nye standarder når det gjelder tilgjengelighet: Takket være den trinnløse adkomsten kan passasjerer i rullestol gå av og på ICE L uten hjelp utenfra for første gang. Men alle andre passasjerer, for eksempel med store kofferter, barnevogner eller sykler, har også godt av en flat inngang. Fra høsten 2024 vil 23 ICE L-er – L-en står for det engelske begrepet «low floor» – gradvis styrke DBs langdistanseflåte. Først skal togene brukes på linjen Berlin-Amsterdam. I 2026 vil det også gå tog på turistrutene til Sylt og Oberstdorf.

"Den trinnløse inngangen til ICE L setter nye standarder. Dette gjør reisen med tog enda enklere og mer komfortabel for alle reisende. Og med den nye interiørdesignen i ICE er det stuestemning på skinnene for første gang. "

Dr Michael Peterson, DB-styremedlem for langdistanse passasjertransport.

«Denne nye generasjonen tog vil styrke DBs tilbud og er en del av en helt ny standard satt av det vi i Talgo mener er den mest krevende kunden i det globale jernbanemarkedet. Dette er et paradigmeskifte innen passasjertransport som Deutsche Bahn innleder med den nye ICE L og som vil bli målestokken i det dynamiske europeiske markedet.»

Gonzalo Urquijo Fernández de Araoz, administrerende direktør i Talgo.

Den 230 km/t raske og 256 m lange ICE L består av 17 personbiler, inkludert en kontrollvogn og et multisystemlokomotiv. Dette tillater også grenseoverskridende bruk. I tillegg kan den ta enda flere passasjerer: De 562 setene er fordelt på 85 seter på 1. klasse og 477 seter på 2. klasse.

I tillegg kan reisende nyte den fulle ICE-komforten de er vant til. I tillegg til den nye ICE-interiørdesignen inkluderer dette for eksempel komfortable, helt nyutviklede seter, et spesielt kraftig WLAN, mobiltelefon-gjennomsiktige vinduer, god plass til barnefamilier, en spisevogn, åtte sykkelparkeringsplasser og passasjerer. informasjon med sanntidsdata. tysk jernbaneselskap.

Foto over: Deutsche Bahn AG/ Oliver Lang.

Utskriftsvennlig, PDF og e-post