2023-ruteplanen for offentlig transport i Utrecht, som trer i kraft 11. desember 2022, gir reisende viktige fordeler. For eksempel vil beboere i Vijfheerenlanden igjen ha vanlig busslinje til Ameide om kveldene, beboere i Wilnis og Mijdrecht kan regne med en raskere rute til Breukelen og Amsterdam Zuidoost med offentlig transport, og dersom det er nok personale vil nattbusser løp igjen i provinsen Utrecht. . Provinsen Utrecht vil også sørge for at offentlig transport forblir på riktig nivå i 2023 og vil bevilge 50 millioner euro ekstra for å opprettholde kollektivnettet. Med dette ønsker de å ønske flest mulig velkommen på trikk og buss. Det betyr at bussene og trikkene som regel fortsetter å kjøre så ofte og så mye som mulig på samme strekning.

Dette fremgår av transportplanene til U-OV og Syntus Utrecht for ruteplanen for 2023, som er publisert av hovedstyret i provinsen Utrecht har blitt etablert. Offentlig transport i provinsen Utrecht klatrer sakte men sikkert ut av en dyp dal. Nå som det ikke er flere restriksjoner på grunn av korona, kommer flere og flere reisende tilbake. Men det vil ta litt tid før okkupasjonen av bussene og trikkene er tilbake på det opprinnelige nivået. Utvidelse av turtilbudet kan ikke betales for øyeblikket. Provinsen Utrecht ønsker å opprettholde dagens servicenivå og svare så fleksibelt som mulig på behovene og tilbudet til reisende.

Med disse prinsippene i bakhodet, la transportørene U-OV og Syntus Utrecht i vår fram forslag om urban og regional kollektivtransport i 2023. På enkelte linjer var forslaget å tilpasse ruter slik at den reisende får kortere reisetid. Det kom også forslag om å gjøre destinasjoner mer tilgjengelig med kollektivtransport. Etter å ha konsultert kommuner, interesseorganisasjonen ROCOV og mer enn 1100 reisende som svarte på passasjerundersøkelsen, har fylkeskommunen besluttet å etablere de endelige planene for rutetabellen for 2023. Som følge av høringen er det bestemt at nattbussene skal kjøre igjen neste år dersom det er tilstrekkelig med bemanning. Syntus sitt opprinnelige forslag om å la bylinje 4 (Amersfoort CS – Kattenbroek) og 7 (Amersfoort CS – Amersfoort Vathorst NS) kjøre på modifisert trasé er trukket tilbake. Ruteplanendringene for 2023 finnes på nettsiden til U-OV en Syntus Utrecht.

Les også  Statssekretær Heijnen sykler forbi sykkelprosjekter
Utskriftsvennlig, PDF og e-post