"Det som skjer med transportplanleggingen krever akutt oppmerksomhet fordi det går galt så ofte."

Rotterdam-politikerne er nå ferdige med alle problemene rundt transportselskapet Trevvel. Vedvarende problemer med transport av utsatte barn er dagens orden. Årsaken er ifølge Trevvel sjåførmangel, men politikere og ansvarlig rådmann sier det er mer feil. De snakker om dårlig kommunikasjon med transportselskapet og uklar ruteplanlegging.

Trevvel har levert målgruppetransport i fire år nå. Selskapet driver varebiler og drosjer for å ta barn med nedsatt funksjonsevne til og fra skolen. Det er kjent at det ikke alltid har gått knirkefritt de siste årene, men alt slår dette skoleåret. Foreldre til barn er fortvilet. Rotterdams barneombud Stans Goudsmit advarer om at flere og flere mennesker rundt studentene i spørsmål komme. Fra foreldre som ikke kommer seg rundt på jobb til lærere som venter i timevis på varebilen som ikke kommer og så tar eleven bort selv.

omorganisering

"Hva som skjer med transportplanlegging krever umiddelbar oppmerksomhet fordi ting går galt så ofte," sa en av de desperate foreldrene. Rett før starten av det nye skoleåret vedtok transportøren en annen transportplan. I sammenheng med en omorganisering av den interne automatiseringen, og integreringen av et planleggingssystem utviklet 'in-house' av Trevvel, ble den forrige leverandøren forlatt.

For rådmann Struijvenberg må fakta nå legges på bordet. Hvor ofte og på hvilke ruter går det galt og hvordan kan vi endre det? Han vil at foreldre skal vite om turen. Dersom timeplanen endres, skal foreldre informeres i god tid slik at de kan ta hensyn til dette. Klager på utilgjengelighet av appen og feilinformasjon om planleggingen er dagens orden.

«Vi er i kontakt med ti alternative transportører og en rekke selskaper som allerede er aktive for Trevvel. Vi er i samtaler med dem for å se om de kan sette inn ekstra kapasitet, sier Struijvenberg.
 
At årsaken er bare en stor mangel på ansatte ikke lenger er gyldig, skjer det mer med transportøren. Å betale mer penger for lønn, slik PvdA foreslår, er ikke løsningen. Mange underleverandører og transportører har i mellomtiden sagt farvel til Trevvel av vidt forskjellige grunner.
 

høstferie

Les også  Den nederlandske regjeringsdelegasjonen til VM i Qatar

Barneombudsmannen i Rotterdam Stan Goudsmit ønsker at det skal komme en løsning før høstferien eller at kommunen ellers kompenserer foreldre som ordner egen skyss. Innenfor politikken er spørsmålet om ikke flere transportører snarest bør vurderes for å løse problemet i Rotterdam.

Relaterte artikler:
Trevvel har levert målgruppetransport i fire år nå.
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post