I de kommende ukene vil Schiphol la mer enn 9000 færre reisende reise per dag.

Dårlige nyheter for passasjerer og flyselskaper igjen. KLM kansellerer ytterligere 34 flyvninger som ville gått fra Schiphol i dag. Flyselskapet ser også på hvilke flyvninger som kan kanselleres i morgen og mandag.  

Det gjør flyselskapet etter Schiphols beslutning i går om å la gjennomsnittlig 9250 færre reisende reise den neste halvannen måneden på grunn av mangel på sikkerhetspersonell. "KLM er svært misfornøyd med at Schiphol først fredag ​​antydet at de ikke kunne håndtere antall passasjerer som gikk ombord i Amsterdam lørdag, søndag og mandag.sa en uttalelse fra flyselskapet.

På grunn av reduksjonen på 18 prosent kan ikke flygingene fortsette for mange passasjerer. Tiltaket kommer et døgn etter at administrerende direktør Dick Benschop kunngjorde å trappe opp. Schiphol har slitt med lange ventetider på sikkerhet i flere måneder. Om sommeren ble køene kortere, blant annet fordi personalet fikk sommerbonus. 

Flyselskapet KLM, Schiphols største kunde, reagerer svært «skuffet» på tiltakene «så kort i forveien». "Disse har vidtrekkende konsekvenser for våre passasjerer, kolleger og det nasjonale og internasjonale omdømmet til Schiphol og derfor KLM", ifølge selskapet. Passasjerer som ønsker å reise senere på grunn av denne situasjonen kan ombooke gratis, opplyser KLM på forhånd.

Relaterte artikler:
KLM
I de kommende ukene vil Schiphol la mer enn 9000 færre reisende reise per dag.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post