Hvilket bidrag gir medlemmene i RAI-foreningen for sunn og bærekraftig mobilitet og hva kan myndighetene gjøre for å støtte dem i dette? Dette spørsmålet var sentralt under et arbeidsbesøk av parlamentsmedlem Daniel Koerhuis. På VVD-festen er han ansvarlig for dossieret Infrastructure and Water Management, som også inkluderer mobilitet. Arbeidsbesøket fant sted hos Dusseldorp, en BMW-forhandler i Apeldoorn. Bærekraft og elektrifisering spiller også en sentral rolle hos BMW som merkevare og produsent.

Diskusjonen fokuserte på bilmobilitet og hvilken rolle særlig skatt spiller i overgangen til nullutslippskjøring. Denne uken er det tross alt Budsjettdagen, en tid da det tas viktige beslutninger om bilavgifter hvert år. "Å holde mobiliteten rimelig er spesielt viktig for VVD i disse tider," sier Koerhuis.

Et relevant aspekt er at regjeringens politikk er teknologinøytral. Regjeringen setter mål (hva), så kan industrien nå disse målene på den beste måten (hvordan). På bordet lå den større rollen plug-in hybridbiler, men også hydrogenelektrisk fremdrift og fornybart drivstoff kan spille i overgangsfasen til nullutslippsmobilitet. BMW fortsetter å utvikle hydrogenteknologi og selv om flertallet av BMW-modeller som selges i Nederland er helelektriske modeller, fortsetter plug-in-hybriden å spille en viktig rolle. Viktigheten av å opprettholde BPM-unntaket på varebiler; og hvorfor en CO2-komponent kan være bra når man betaler etter bruk ble diskutert.

Les også  Den nederlandske flåten blir eldre og eldre

En verdsatt del var omvisningen i verkstedet og forhandlerområdet, der Mr. Koerhuis ble introdusert til praksisen med å selge, vedlikeholde og reparere elektriske kjøretøy. Arbeidsbesøket er en del av en løpende dialog som RAI-foreningen innleder med medlemmer, politikere og tjenestemenn om veien til sunn og bærekraftig mobilitet. RAI Association.

Utskriftsvennlig, PDF og e-post