Mobility Hackathon finner sted i Stadslab Eindhoven lørdag 8. og søndag 9. oktober. Under dette Hackathon blir alle utfordret til å komme med smarte løsninger for ulike mobilitetsproblemer i Eindhoven. Byen vokser og står overfor et stort skalasprang. Dette medfører også store utfordringer på mobilitetsfeltet. Hvordan kan vi for eksempel oppmuntre til bærekraftig transport? Hvordan gjør vi luften i Eindhoven renere og samtidig sørge for at byen forblir tilgjengelig? Og hvordan kan vi stimulere til felles transport ytterligere?

Meld deg på Hackathon

Hackathonet starter lørdag 8. oktober kl. 10.00. Som et kick-off forklares to mobilitetsspørsmål som deltakerne kan jobbe med. Eindhoven kommune gjør ulike mobilitetsdata tilgjengelig som tilleggsinformasjon. De ulike deltakerne satte så i gang med å bygge en fungerende prototype innen 36 timer som en mulig løsning. Du kan delta i Mobility Hackathon individuelt eller som et lag. Det er gratis å delta og påmelding er mulig via stadlabeindhoven.nl/mobility-hackathon. Det er plass til 35 deltakere. Arbeidsspråket til Hackathon er engelsk.

Delta på prisutdelingen

Søndag pitcher deltakerne sin løsning/prototype for en jury bestående av ulike mobilitetseksperter. De bestemmer hvilken løsning som er best egnet for videreutvikling og vinner dermed Mobility Hackathon. Vinneren går hjem med en pengepremie på 750 euro. Alle er velkomne til å delta på plassene og prisutdelingen. Dette skjer søndag 9. oktober kl 16.00 i Stadslab Eindhoven.

Eindhoven City Lab

Eindhoven City Lab er FoU-avdelingen i byen. Det er et samarbeid mellom Eindhoven kommune og MAD-stiftelsen. Den tilbyr et Maker Space som er tilgjengelig for alle og gir støtte til sosiale, økonomiske og romlige spørsmål. Kunnskapen deles med fagpersoner, organisasjoner og innbyggere. Dette jobber mot et inkluderende og robust miljø, ifølge Eindhoven kommune.

Bilde over: Zigres/ Shutterstock.com

Utskriftsvennlig, PDF og e-post