"Rimelighet for mobilitet er under økende press." Dette sier RAI Association-formann Steven van Eijck som svar på Budsjettdagsdokumentene for 2023. Ikke bare er forbrukerne hardt rammet av de kraftig økte prisene, gründere får det også stadig vanskeligere. Til frustrasjon for mange gründere vil kostnadene stige ytterligere de neste årene, blant annet på grunn av opphevelsen av avgiftsfritaket på en ny konvensjonell varebil. RAI Association-leder Steven van Eijck oppfordrer kabinettet til å holde bærekraftig mobilitet rimelig for alle. Dette kan gjøres ved å tilby mer plass, i tillegg til elektrisk, til rimelige alternative, effektive transportmidler og drivstoff. Bra for lommeboken og bra for miljøet.

Mobilitet kobler sammen og holder samfunnet i bevegelse. Mobilitet blir imidlertid uoverkommelig for en økende gruppe reisende og gründere, noe som øker mobilitetsfattigdommen. De kraftig økende energikostnadene, høy inflasjon og regjeringens ensidige fokus på elektrifisering av mobilitet gjør at gründere og reisende belastes av raskt økende kostnader og begrenses i sin bevegelsesfrihet.

«Den eneste måten å holde seg til klimamålene og holde mobiliteten overkommelig i årene som kommer, er gjennom en teknologinøytral mobilitetspolitikk. Sats på flere teknologier, som hydrogen, (plug-in) hybrid og alternative bærekraftige drivstoff. Oppmuntre også til bruk av sykler og scootere for korte til mellomlange avstander. Dette øker valgfriheten, lar flere forbrukere og gründere spare COշ umiddelbart og reduserer kostnadene.»

RAI Association-leder Steven van Eijck.

Skatteinsentiver

Les også  Reiseassistenten gjør det mulig å reise med tog

Mobilitetsbransjen er opptatt av å nå klimamålene for 2030 og 2050. For mange gründere og reisende er imidlertid nullutslipp ennå ikke et alternativ de neste årene. Van Eijck: "Det er mange bærekraftige og rimeligere alternativer tilgjengelig for dem, men disse er ikke en integrert del av regjeringens politikk." Regjeringen planlegger for eksempel å avskaffe det eksisterende fritaket fra kjøpsavgift (bpm) på konvensjonelle varebiler fra og med 2025 for å stimulere til kjøp av elektriske varebiler. For mange gründere er dette imidlertid ennå ikke et alternativ, noe som betyr at de snart vil tape i gjennomsnitt 11.000 XNUMX euro mer for varebilen sin.

Veitransporten må også raskt elektrifiseres i årene som kommer på grunn av innføringen av «nullutslippsbylogistikksoner», mens nødvendig ladeinfrastruktur og tilstrekkelig nettkapasitet fortsatt mangler. "Dette gjør en lønnsom distribusjon umulig for mange." Økonomiske plug-in hybrid lastebiler har vist seg å være effektive, men kan bare brukes frem til 2030.

Særavgiftsreduksjon

RAI-foreningen støtter beslutningen om å forlenge den nåværende midlertidige reduksjonen av avgiften for diesel og bensin til midten av 2023. Van Eijck: «I tillegg sikre en permanent reduksjon i avgiften på renere fornybart drivstoff, som syntetisk bensin. Dette reduserer kostnadene for disse drivstoffene, stimulerer bruken og sparer mer COշ."

Mer oppmerksomhet for tohjulinger

RAI-foreningen ønsker også at bruken av el-scootere og sykler økes over korte til mellomlange avstander. Eksempelvis må den eksisterende leieordningen for sykler forenkles og i tillegg utvides med elektriske scootere for å få flere til å bruke disse rene og rimeligere transportmidlene. Dette gjelder også bruk av (elektriske) motorsykler, som takket være størrelse og manøvrerbarhet er ideelle for pendling i og rundt byen. Ved å senke førerkortkravene for motorsykkel, som i andre land i Europa, senker man terskelen for å sette seg på motorsykkel. Dette reduserer trafikkbelastningen og reduserer utslippene Royal RAI Association.

Les også  Den nederlandske flåten blir eldre og eldre
Utskriftsvennlig, PDF og e-post