Peeters får sennep for sitt frieri i utlandet.

Mobilitetsminister Lydia Peeters (Open Vld) legger et bemerkelsesverdig forslag på bordet i den flamske regjeringen. La hver Fleming reise ubegrenset med buss eller trikk for 1 euro per dag i vinter. Tiltaket skal støtte kjøpekraften til familiene. Samtidig er nesten gratis kollektivtransport et tiltak som skal dempe trafikkbelastningen i Flandern og som er bra for klimaet. 

Reiser til jobben ville dermed blitt mye billigere med buss eller trikk enn med bil. Ifølge velinformerte kilder i De Morgen foreslår den liberale politikeren å la enhver flamling reise ubegrenset med De Lijn-busser eller trikker denne vinteren for 1 euro per dag. Peeters får sennep for sitt frieri i utlandet. I Tyskland denne sommeren kunne du 9 euro per måned ubegrenset reise med offentlig transport, inkludert tog.

I mellomtiden har Tyskland sagt farvel til nesten gratis kollektivtransport. Kostnadene var for høye til å fortsette, slo regjeringen fast. Fordi billettene ble tilbudt langt under prisen, kostet det statskassen 2,5 milliarder euro.

I dag betaler du 7,50 Euro for en dagsbillett. Etter at den føderale regjeringen grep inn tidligere, jobber den flamske regjeringen nå også med en tiltakspakke for å hjelpe befolkningen og bedriftene gjennom energikrisen. Tiltaket, som vil gjelde fra begynnelsen av oktober til slutten av april, kan også begrense den flamske trafikkorken. Andre kilder bekrefter at forslaget er lagt på bordet av Open Vld. Det gjenstår å se om forslaget går igjennom. 

Les også  Pilotprosjekt for Hoppin kraftstasjon har startet
Relaterte artikler:
transportselskapet De Lijn
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post