Tunnelen drives av et selskap, men provinsen er eneaksjonær.

Forslaget fra SGP, ChristenUnie, CDA, SP og BBB om å gjøre Westerscheldetunnelen avgiftsfri for personbiler og motorsykler fra 2015 har blitt støttet av alle parlamentsmedlemmer. Bompengeren i Westerscheldetunnelen har vært et øyesår i årevis. Politikerne synes ikke det er riktig at sjelerne må betale et heftig beløp for hver tur gjennom tunnelen.

Westerscheldetunnelen gir en jevn forbindelse mellom Zeeuws-Vlaanderen og Zuid-Beveland. En rask og trygg tur gjennom tunnelen tar deg til den andre siden av Westerschelde på kort tid. Folk i Zeeland reagerer entusiastisk, selv om kostnadene fortsatt må forhandles. Westerscheldetunnelen ble kjøpt av provinsen Zeeland fra Het Rijk i 2008. 

ferje

Ved århundreskiftet sto Zeeland overfor et valg: bygge en bomtunnel eller betale for en ferge i timevis. Det var en situasjon som kan sammenlignes med byggingen av Zeeland-broen. Også der satt en bomvakt på brua en stund. Bompengene er pålagt å betale for tunnelen. Byggingen kostet 750 millioner euro og forvaltning og vedlikehold koster også mye penger. En stor del av de pengene hentes inn med bompengeren. Så snart tunnelen skulle nedbetales, var tanken å stoppe bompengeinnkrevingen. Inntil da holder de prisene så lave som mulig.

Tunnelen drives av et selskap, men provinsen er eneaksjonær. Om lag 80 personer jobber ved NV Westerscheldetunnel, 53 av dem har faste kontrakter. Flertallet er bompengeoppkrevere (de ansatte i kassa). Du kan også tenke på operatører (som overvåker tunnelen 24/7), tunnelvakter (som hjelper deg ved havari), vedlikeholdseksperter, men også en virksomhetsstyringsavdeling bestående av IT, økonomi og HR og en kommunikasjonsavdeling .

Relaterte artikler:
Western Scheldtunnel
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post