NS regner med at det ikke vil være mulig med togtrafikk mellom Weert og Roermond før klokken 18.00 søndag.

Natt fra lørdag til søndag ble en intercity med 250 passasjerer om bord sporet av mellom Weert og Haelen. En talsmann for Limburg brannvesen sa at det ikke er meldt om personskader. Bilder fra lokale medier viser også at toget fortsatt står oppreist. Årsaken til avsporingen er fortsatt uklar.

Ifølge lokale medier redningsmenn som var på stedet ved Schoordijk i Weert så en skinne på et fremmed sted mellom skinnene i nærheten av jernbaneovergangen. Det er mistanke om at en skinne, som først var midt mellom skinnene, ble plassert på tvers av skinnene av vandaler. Selv om årsaken til avsporingen er mistenkt, er den ennå ikke offisielt fastslått. 

De reisende ble tatt med et erstatningstog til Susteren, en by sør for Roermond. Der ventet busser. NS regner med at det ikke vil være mulig togtrafikk mellom Weert og Roermond før klokken 18.00 søndag på grunn av det avsporede toget og vil kjøre etter en justert rutetabell.

Relaterte artikler:
intercity
pip
Utskriftsvennlig, PDF og e-post