Som taxikunde er du i dag en forhandler i et fritt marked.

Det fortsetter å være forsiktig med prisene til taxiselskapene. Inspektøren undersøkte fastsettelsen av takstene og fant at en tur fra Drongen til Antwerpen er nesten dobbelt så dyr som en tur fra Antwerpen til Drongen. Dette krever mer forklaring for forbrukeren, spesielt når prisen på utreisen er 220 euro og returen kun er 95 euro. Frimarkedsprinsippet sikrer at du som kunde noen ganger betaler mer enn tidligere.  

Pierre Steenberghen styreleder i Landsgruppen for drosjeselskaper vet at dette hovedsakelig er et resultat av liberalisering innen drosjesektoren og inspektør Sven Pichal i morgenprogrammet på Radio 2 sa i en melding at dette er et resultat av drosjeselskapene som nå tar i bruk sine egne priser.. Så det er et spørsmål om tilbud og etterspørsel.

"Hvis prisene ikke er oppgitt i kjøretøyet, må drosjeselskapet kunngjøre prisen på forhånd via app eller SMS"

Pierre Steenberghen - Nasjonal gruppering for drosjeselskaper

Omtrent halvparten av drosjeselskapene har allerede gått over til de nye reglene. Når et drosjeselskap har gått inn i det nye systemet, er det fritt fram å fastsette satsene selv. Kunden må imidlertid informeres før turen. Det pleide å være klart: Enten du ringte taxiselskap A eller B i en by, betalte du like mye for en tur. Men siden drosjereformen av 2020 er det ikke flere sikkerheter.

Hovedårsaken til de ulike prisene ligger i drosjereformen fra 2020.»Lovverket slår fast at gatetaxier ikke lenger skal bruke faste takster”, sier Steenberghen. "Fra nå av kan hver taxi sette sin egen pris, etter prinsippene for det frie markedet. Fordi prisavtaler ikke er tillatt, vil du få forskjeller."

overgangsfase

Alle gamle tillatelser vil ha gått ut senest innen utgangen av 2024. Sjåfører som kjører etter de nye reglene følges nøye av myndighetene. Regjeringen i Flandern, for eksempel, vet via Chiron-systemet hvor og taxien er til enhver tid, om en kunde er om bord og hvor mye han betaler. "Systemet er enda hvitere enn det hvite kassaapparatet”, sier Steenberghen. Som taxikunde er du i dag en forhandler i et fritt marked.

Relaterte artikler:
Som taxikunde er du i dag en forhandler i et fritt marked.
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post