Vi led ikke av det under korona-pandemien, og det var nok det eneste positive med denne tiden. Vi hater det alle virkelig, men fra nå av er det mer regel enn unntak, trafikkork. Vi kaster bort mye tid av livet vårt i en trafikkork, det kan være bedre å ikke vite nøyaktig hvor mange timer av livet vi er i den. Høsten har allerede kommet og det merker vi med en gang på de nederlandske veiene. Det virker til og med travlere enn noen gang på veien. ANWB melder at antallet trafikkork allerede øker betydelig sammenlignet med rekordåret 2019.

– Det er travelt på veiene som vanlig og vi ser at plagene øker overalt. Siden koronatiltakene ble opphevet i slutten av mars, har veien igjen vært usedvanlig trafikkert. Sammenlignet med før-korona-året 2019 ser vi at det nå er noen prosent travlere både i morgen- og kveldsrushet. Men i løpet av dagen ser vi en overraskende økning i antall bilkøer med ikke mindre enn 17 prosent”.

Arnoud Broekhuis fra ANWB.

Antall køer i morgen- og kveldsrushet har økt med noen prosent, men på dagtid har antall køer økt med ikke mindre enn 17 prosent. I går var til og med årets travleste morgenrush, det var ikke mindre enn 925 kilometer med trafikkork rundt klokken 8.30. Dette hadde sammenheng med mange ulykker, mange bilister på veien i kombinasjon med høstvær. Ifølge ANWB økningen skyldes økningen i antall biler på nederlandske veier og at mange flere jobber på kontoret igjen. De travleste dagene i uken når det gjelder trafikkork er tirsdag og torsdag og rushtiden onsdag kveld.

«Vi spådde også at trafikkorkene ville øke igjen, og dessverre ser vi ut til å ha rett. De største folkemengdene er et resultat av mer godstrafikk, varebiler og pendlertrafikk. Den travleste provinsen er fortsatt Sør-Holland med flest trafikkorker, og i Gelderland og Nord-Brabant ser vi også mer og mer overbelastning med en økning på henholdsvis 17 og 21 prosent. Det er slående at overbelastningen i Nord-Holland har gått ned med 17 prosent.»

Arnoud Broekhuis fra ANWB.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post