Fordi BOVAG-gründere blir konfrontert med store utfordringer i energiomstillingen, på vei mot klimanøytral flytting og virksomhet, starter BOVAG plattformen www.bovagenergie.nl. Med informasjon, råd, verktøy, produkter og tjenester. BOVAG-medlemmer står i baren for å delta i energiomstillingen. Hvordan bedrifter bør og kan håndtere energi er i rask endring. Deres produkter og tjenester får en (ekstra) energikomponent på grunn av økningen i elektrisk transport; deres energiforbruk for egen virksomhet vokser eller endrer seg, og det begynner å bli interessant å generere og lagre energi selv eller til og med selge den. 

I tillegg stiller lover og forskrifter nye krav til sektorer, bedrifter og transportmidler. Tenk på klimaavtalen, Corporate Sustainability Due Diligence (CSDD) og obligatorisk rapportering av Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) og Zero Emission city logistics. Og samtidig må bedriftene forholde seg til skyhøye energipriser og fullt strømnett, noe som gjør tilbakekopling vanskelig eller umulig og nekter storbrukere forbindelsen. 

Overgang

Alt dette gjør ikke forretninger enklere. Entreprenører må forholde seg til ting de aldri har måttet forholde seg til før. Siden i år har antallet medlemmer som ber BOVAG om hjelp med hensyn til bærekraft, økende energipriser, energikontrakter, ladestasjonsplasser og overbelastning av nett økt betydelig. Og derfor ønsker BOVAG å hjelpe sine medlemmer i denne overgangen.  

Op www.bovagenergie.nl Det finnes flere verktøy som hjelper deg å ta forretningsbeslutninger. Vurder i første omgang et verktøy som hjelper deg med å svare på spørsmålet: Hvor mange ladestasjoner trenger jeg og hvordan gjør jeg dette? Og svaret på spørsmålet: Hvordan finner jeg frem i skogen av tilskuddsordninger? Flere verktøy vil følge. 

Les også  Den nederlandske flåten blir eldre og eldre

Betongprodukter

Videre har medlemmer via BOVAGenergie.nl tilgang til konkrete produkter og tjenester som bidrar til å redusere energikostnadene deres. For eksempel en uavhengig energiekspert som kommer for å gjøre en energiskanning på stedet eller en løsning for å lagre egengenerert energi i et lokalt batteri. Men også uavhengig rådgivning om tilskudd, finansiering og forsikring, hjelp til valg, montering og forsikring av solcellepaneler; rimelig kjøp av LED-belysning, varmepaneler og ladestasjoner; og etter hvert en (egen) "energimarkedsplass" for BOVAG-medlemmer som i fellesskap genererer, lagrer og distribuerer energi seg imellom og andre steder, ifølge BOVAG.

"Det du ser her er virkelig BOVAG 2.0. Vi hjelper medlemmene med å svare på svingende energipriser og omfavne energiomstillingen. Vi hjelper til med å spare energi, å balansere strømnettet og å generere og returnere energi innenfor vårt eget 'energipool', så at pengene forblir innenfor bransjen og vi tar det første skrittet mot CO2-nøytral virksomhet og generering av tilstrekkelig grønn energi."

Han ten Broeke, generalformann i BOVAG.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post