Hvor praktisk er dette hvis du av og til reiser med offentlig transport.

Det startet som en prøveperiode, men flere og flere steder i Nederland kan du sjekke inn og ut i offentlig transport med ditt kontaktløse debetkort, mobiltelefon eller kredittkort i stedet for med OV-brikkekortet ditt. Dette betalingssystemet kalles OVpay. Du kan allerede bruke dette i bussene til Arriva og Hermes i Brabant og i bybussene i Lelystad og Arriva-togene i Friesland og Groningen.

Du kan også sjekke inn og ut på Connexxion-busser med et kontaktløst debetkort, mobiltelefon eller kredittkort i Lelystad, Gooi en Vechtstreek, Zwolle, Zaanstreek, Haarlem-IJmond, Haaglanden (inkludert Delft), Voorne-Putten & Rozenburg, Amstelland- Meerlanden, Haarlem-IJmond, Groningen-Drenthe og Nord-Holland Nord.

Du kan også sjekke inn og ut på Qbuzz-bussene i Groningen og Drenthe med ditt kontaktløse debetkort, kredittkort eller mobiltelefon. Reisende i Twente kan bruke denne enkle betalingsmåten i alle store regionale busser i Twents (en del av Keolis). 

Hvor praktisk er dette hvis du av og til reiser med offentlig transport. Ikke mer problemer med å kjøpe en e-billett eller lade et OV-brikkekort. Du holder ditt kontaktløse debetkort, mobiltelefon eller kredittkort mot gate eller kortleser ved ombordstigning og du hører et pip med en gang du har sjekket inn. Når du kommer ut gjentar du samme handling og så snart du hører et pip blir du sjekket ut.

Betalingen er automatisk, du vil se det belastede beløpet med beskrivelsen NLOV i betalingsoversikten din neste dag. Prisen for å reise med ditt debetkort, mobiltelefon eller kredittkort er den samme som å reise med ditt OV-brikkekort uten rabatt eller abonnement. Reisende med abonnement eller studenter må vente litt lenger før de kan bruke denne bekvemmeligheten. OVbetaler er et initiativ fra alle kollektivselskaper i Nederland: Arriva, EBS, GVB, HTM, Keolis, NS, Qbuzz, RET og Transdev.

Les også  Alle skal kunne reise kollektivt

Bilde over: Dutchmen Photography/ Shutterstock.com.

Relaterte artikler:
Utskriftsvennlig, PDF og e-post