DVDP-bredde=

Steget passer inn i Transavias ambisjon om ytterligere bærekraft.

Transavia Ventures, investeringsarmen til Transavia, investerer i oppstart FlyWithLucy (Lucy), det første elektriske flyselskapet som fokuserer utelukkende på elektrisk flyging. Steget passer inn i Transavias ambisjon om ytterligere bærekraft. Med denne investeringen vil flyselskapet gjøre bærekraftig elektrisk flyging tilgjengelig for forbrukere i fremtiden. De to partene signerte avtalen under World Aviation Festival i RAI i Amsterdam, hvor den globale luftfartssektoren samles i tre dager.

«Vi skal gjøre fly med Transavia mer bærekraftig. Derfor utforsker og undersøker vi også ulike fremtidsscenarier. Investeringen i Lucy er den tredje lovende teknologiske løsningen i vår bærekraftstrategi i år. Vi var det første lavprisflyselskapet som begynte å fylle drivstoff med Sustainable Aviation Fuel (SAF): dette reduserer utslippene. Fortsatt begrenset, på grunn av lav tilgjengelighet og høye kostnader, men det er en god start. I tillegg er vi partner i byggingen av en hydrogeninfrastruktur rundt Rotterdam The Hague Airport, for å kunne fly med hydrogen. Til slutt, med Lucy, investerer vi i elektrisk flyging.»

Fra 2025 fra Eindhoven
Lucy vil tilby sine første elektriske flyvninger fra Eindhoven lufthavn i 2025. Et helt nytt økosystem av universiteter, oppstartsbedrifter, bedrifter og flyprodusenter slår seg sammen. Lucy starter med 5-seters e-fly med en rekkevidde på ca 250 km. Ambisjonen er selvsagt større e-fly med større rekkevidde. Først som en erstatning for den eksisterende regionale luftfarten og etter hvert integrert i det nåværende rutenettet til de kommersielle luftfartsselskapene.

«I den første fasen er elektrisk flyging rettet mot forretningsreisende. Takket være partnerskapet med Transavia kan vi også tilby elektriske flyreiser til feriedestinasjoner i et akselerert tempo. Innen 2030 vil vi ha teknologien til å overta deler av ruter fra eksisterende flyselskap.»

Om Transavia Ventures
Transavia Ventures er investeringsfondet til Transavia Airlines. Ventures fokuserer på å samarbeide med og investere i startups som bidrar til å gjøre luftfart generelt og Transavia spesielt mer bærekraftig. Dette innebærer ofte lovende innovasjoner som på sikt vil føre til reduksjon i utslipp, som for eksempel elektrisk og/eller hydrogenflyging eller utvikling av syntetisk drivstoff. Redusering av støy eller resirkulering av avfallsstrømmer er også viktige oppmerksomhetspunkter. Dette innebærer intensivt samarbeid med universiteter, kunnskapsinstitutter og oppstartsbedrifter. Dette er viktig fordi bærekraftige innovasjoner bare kan tas i bruk raskere gjennom en kobling mellom eksisterende luftfart og nykommere.

Om Lucy
Lucy vil utvikle og fremskynde utnyttelsen av bærekraftig luftfart. Selskapet vil operere raske, 2025 % bærekraftige flyreiser fra 100 med en komfortabel dør-til-dør-opplevelse for forretningsreisende. Ambisjonen er en ledende rolle i transformasjonen til utslippsfri luftfart i Europa, ifølge Transavia.

Relaterte artikler:
Pitane Mobility Compact
Utskriftsvennlig, PDF og e-post