Pitane bilde

Med nesten 67 % velger nederlandske ungdommer i økende grad å sykle med lys på.

Med nesten 67 % velger nederlandske ungdommer i økende grad å sykle med lys på. For å minne en tredjedel av unge under 18 år som fortsatt sykler uten lys om at de også slår på sykkellyset i disse mørke månedene og deltar trygt i trafikken, lanserte ANWB den årlige «Slå på lyset!»-kampanjen. startet.

Syklister er sårbare i trafikken, spesielt barn og unge. Uten lys er syklistene dårlig synlige for andre trafikanter og de har større risiko for en ulykke. For ti år siden syklet over halvparten av ungdommene med lys på. To tredjedeler av ungdommene sykler nå med sykkellys. For å minne barn og unge på å slå på sykkellysene sine, merker som sier 'Slå på lysene!' settes på sykkelstiene av et spesielt merketeam. Med denne kampanjen ønsker ANWB å påpeke viktigheten av god sykkelbelysning.

ANWB oppfordrer alle til å hjelpe og en merkepakke "Slå på lyset ditt!" kan hentes i en av ANWB-butikkene. Pakken inneholder maler og en sprayboks med spraykritt som merkelappene kan settes med. Merkepakken kan brukes rundt på skoler, idrettslag eller andre overfylte steder.

Nylig ble klarsignal gitt i Tilburg av et team av ANWB-frivillige som vil sette merkelapper over hele landet de neste ukene for å trekke oppmerksomhet til sykkellyskampanjen. 1000 politistasjoner i Nederland støtter også aksjonen. Ungdomspolitibetjentene rykket ut i sitt eget nabolag for å sette merkelapper på for å minne lokale innbyggere på å slå på lyset. Alle Swapfiets-lokasjoner og hundrevis av barneskoler vil også være forpliktet til ANWB-kampanjen i de kommende ukene. Sykkellyskampanjen 'Slå på lyset ditt!' varer til 14. november, ifølge ANWB.

Les også  Hvis du ikke har en BIR, bruk ekstra busser og tog under karnevalet
Relaterte artikler:
Flyplasstransport
Utskriftsvennlig, PDF og e-post