DVDP-bredde=

Å holde styr på CO2-avtrykket ditt og registrere kilometer som bedrift høres ut som en annen forpliktelse.

Fra neste år må organisasjoner som har mer enn 100 ansatte i Nederland rapportere all arbeidsrelatert arbeidsrelatert mobilitet av ansatte. Hvert selskap må registrere denne rapporten via en plattform bygget av det nederlandske næringsbyrået (RVO). Beregningen av CO2 fotavtrykket gjøres deretter gjennom plattformen. Som gründer får du av mobilitet hodepine og sutring sier de, men det er ikke nødvendig.

Ditt karbonavtrykk, også kjent som karbonfotavtrykk, er påvirkningen du har på jorden som enkeltperson eller som bedrift gjennom utslippene du genererer, både direkte og indirekte. Et CO2-avtrykk gir innsikt i effekten du har på miljøet.

Leverandører bretter opp ermene for å sette opp enda et IT-system for å holde styr på CO2-avtrykket. Ordningen er ment å spare ett megatonn CO2, som tilsvarer det totale forbruket til 120 tusen husstander. Selv om det ennå ikke er helt klart hvordan registreringsplikten vil slå ut, jobber mange bedrifter allerede med smartere mobilitet. For i tillegg til å være bærekraftig er det også ofte billigere og det gjør deg som bedrift mer attraktiv for ansatte.

(Teksten fortsetter under bildet)
Nina Driel - COO & Product Owner Fyncho

Enten du jobber hjemmefra eller reiser på jobb, finnes det flere apper på markedet som kan gjenkjenne nøyaktig hva du gjør. For eksempel viser et påvirkningsdrevet tech-selskap fra Breukelen i appen til fynch ansatte i bedrifter kan også se deres personlige karbonavtrykk. Og sammenlign dette med et visst gjennomsnitt og for eksempel med dine tjue mest bærekraftige kolleger. Ingen ønsker å holde oversikt over forretningsreiser, men med Fynch er det så enkelt. Det som gjør Fynch-appen spesiell, ifølge utviklerne, er mobilitetskonfiguratoren.

Les også  Foodvalley-regionen ren på vei med hydrogen

«Hvis vi velger å komme i arbeid på en bærekraftig måte, vil det være et stort skritt for klimaet. Denne ordningen er ment å oppmuntre til dette. Å jobbe hjemmefra, bruke offentlig transport eller sykle til jobben, eller bruke elbil eller scooter er alternativer som ansatte og arbeidsgivere forhåpentligvis vil tenke mer på.»

Kalenderpakke

Det er aldri mulig å få alle ut av bilen. Mange områder i Nederland er ikke engang riktig tilgjengelig med offentlig transport. I Randstad og rundt tettbygde strøk vil det trolig fungere, men i Veeningen eller Haakswold vil det trolig være en del mindre vellykket. Nederland ønsker å slippe ut 2030 % mindre CO55 innen 2 sammenlignet med 1990, og 2050 % mindre innen 95. 

pendling

Det er omtrent 8000 organisasjoner med 100 eller flere ansatte i Nederland. Totalt jobber over 60 prosent av alle ansatte der. Fra 1. januar 2023 rapporterer de årlig om arbeidsrelatert personlig mobilitet. Dette dreier seg om totalt tilbakelagte forretnings- og pendlerkilometer av ansatte.

Både arbeidsgiverforeningen VNO-NCW og Association of the Dutch Chemical Industry (VNCI) insisterte også på at måleplikten ikke skulle krenke personvernet til ansatte.

(Teksten fortsetter under bildet)

I het klimaavtale tiltakene som sektorer vil ta i løpet av de neste 10 årene for å nå CO2-reduksjonsmålene. Den nasjonale regjeringen er forpliktet til et utmerket forretningsklima. Departementene utarbeider politikk for dette. Oppgaven med å implementere denne politikken ligger hos det nederlandske næringsbyrået (RVO). Hvis din bedrift har 100 ansatte eller flere, må du hvert år rapportere om bedriftstrafikken og pendlertrafikken til dine ansatte. Dette dreier seg for eksempel om antall kjørte bilkilometer fordelt på drivstofftype.

Les også  Gents Vleeshuis blir et sykkelskur, Gent burde skamme seg!

Regjeringen vil redusere CO2-utslippene. Dette kan gjøres ved å kjøre færre kilometer eller ved å bruke mer sykkel, kollektivtransport eller elektrisk transport. Du trenger ikke rapportere om de reelle eksosutslippene. Endringen i bomiljøvirksomheten (Bal) og miljøvedtaket i forbindelse med begrensning av karbondioksidutslipp fra trafikk forventes å tre i kraft 1. juli 2023, men hvorfor ikke begynne å registrere seg fra nyttår?

Relaterte artikler:
pip
Utskriftsvennlig, PDF og e-post