DVDP-bredde=

Sinterklaas ankommer Amsterdam søndag 13. november 2022.

De kommende dagene kan det oppleves trafikkforstyrrelser på veier og kanaler langs strekningen. Sinterklaas ankommer Amsterdam søndag 13. november 2022. Den gode mannen seiler med dampbåten fra retning Spaklerweg over Amstel inn til byen og bytter ved Eremitasjen til havnen i Amsterdam for en kanaltur. 

Turen går via Herengracht, Leidsegracht, Prinsengracht, og så igjen via Amstel mot Stopera. Der får den gode hellige et kort velkomstord av ordfører Halsema og barneordføreren. Ordførerne vil også overlevere Amsterdam bynøkkel til Saint Nicholas. Etter et kort stopp fortsetter den hellige reisen på hesteryggen, etterfulgt av en prosesjon av musikere, flottører og hans Pieten. 

Ruten starter ved Waterlooplein, går deretter via Blauwbrug, Rembrandtplein, Utrechtsestraat, Frederiksplein og Weteringcircuit og ender ved Leidseplein med en festlig landingsseremoni. Amsterdam forventer også rundt 300.000 350.000 – XNUMX XNUMX besøkende i år som vil komme for å ønske Sinterklaas velkommen på vannet eller langs ruten på vei. 

nasjonal inntreden

Den nasjonale ankomsten til Sinterklaas er i år lørdag 12. november 2022, og det vil være i Hellevoetsluis i Nederland. I fjor var det en virtuell ankomst og i år vil inngangen skje igjen på normal måte. Ankomsten av Sinterklaas til Nederland vil bli sendt nasjonalt på TV. Sinterklaas-ankomsten 2022 vil bli kringkastet igjen på NPO 3 av NTR. Direktesendingen av NTR starter klokken 12:00 og varer vanligvis i ca. 5 kvarter. 

Les også  Tournée Minérale, ikke en dråpe alkohol i trafikken på en måned

Været er ikke uviktig. I år kan besøkende til inngangen regne med tørt og ganske solrikt vær. Under innslippet stiger temperaturen til rundt 14 grader, noe som er på den milde siden for årstiden.

Relaterte artikler:
Sinterklaas ankommer Amsterdam søndag 13. november 2022.
pip
Utskriftsvennlig, PDF og e-post