DVDP-bredde=

Arbeidsgiverne kalte fagforeningenes krav ganske urealistiske og sa de var overrasket over handlingen «på baksiden av gruppen de sier de vil hjelpe»

Ansatte i helsetransport går ut i streik fordi arbeidsgivere lar et ultimatum falle ut med krav fra ansatte om ny tariffavtale for helsetransport og taxi. Medlemmer av FNV Zorgvervoer og taxi hadde tidligere avslått arbeidsgivernes siste tilbud om ny tariffavtale. I et ultimatum ga de arbeidsgivere frem til klokken 11 fredag ​​12.00. november for å overholde sine tariffavtaler. Hvis det ikke skjedde, ville det vært det aksjoner og streik å følge.

"Sikkert i denne sektoren, med svært engasjerte ansatte, er streikeaksjon en siste utvei. Sjåfører foretrekker å ta passasjerene trygt fra A til B, men de kan ikke lenger leve av lønnen, lønn holdes tilbake for pauser som ikke er mulig. innlagt og hvis sjåfører blir syke får de ikke betalt for en dag og deretter reduseres de med 30 %."

Det er foreløpig ikke kjent hvor og når streiken vil finne sted. – Vi diskuterer nå dette i samråd med våre medlemmer, sier Gorter. Sektoren sysselsetter 22.000 20 personer, hovedsakelig på deltidskontrakter på gjennomsnittlig 31 timer per uke. Gjeldende tariffavtale utløper 2022. desember XNUMX. Forhandlinger om ny tariffavtale har pågått siden mai i år.

antisosial

I ultimatumet står det blant annet at medlemmene ønsker å kvitte seg med regelverket rundt sykdom. «En ansatt som blir syk får bare 70 prosent betalt og den første dagen ingenting i det hele tatt. Det er virkelig usosialt. Ingen velger å være syk, men de ansatte blir nå straffet for det, sier Gorter. I tillegg er også de ustrukturerte vaktlistene og tilbakeholdelse av lønn for pauser som ikke kunne tas. Gorter: «Misnøyen med dette er så stor at mange sjåfører går over til en sektor hvor dette er godt tilrettelagt».

Les også  Trafikksikkerhet praktisk økt for medlemmer av Royal Dutch Transport

lønningene går opp

I tillegg til å bedre arbeids- og hviletider og sykeordninger, krever fagforeningene at lønningene øker i takt med butikkprisene fra nå av. Det vil utgjøre minst 12,5 % for i år. «Hvis lønningene ikke holder tritt med inflasjonen, vil du få folk til å gå baklengs. Så på et tidspunkt kan du ikke lenger betale regningene dine, mens du bare har en jobb. Det skal vi ikke ha, sa Gorter.

Statsråd Wiersma erkjenner også viktigheten av at studenttransport er en attraktiv sektor å jobbe i og at personalet får godt betalt. Han håper at forhandlingspartene snart kommer til enighet.

— Det er vondt at også studenter kan bli rammet av streiken.

(Teksten fortsetter under bildet)
Dennis Wiersma - Minister for grunnskole og videregående opplæring - foto: Pitane Blue

strevsom

Sektoren sysselsetter 22.000 20 personer, hovedsakelig på deltidskontrakter på gjennomsnittlig 31 timer per uke. Gjeldende tariffavtale utløper 2022. desember 2500. Forhandlingene om ny tariffavtale har pågått siden mai i år. Gorter: «Forhandlingene i denne sektoren er alltid vanskelige, men denne gangen ble alt stort sett holdt tilbake. Til og med et opprop signert av mer enn XNUMX mennesker lot arbeidsgiverne kalde.'

Tidligere har rundt 75 medlemmer av FNV Zorgvervoer en Taxi og CNV Vakmensen marsjert gjennom Ede fredag ​​21. oktober. Dermed trakk de frem de feilslåtte tariffavtaleforhandlingene med arbeidsgiverorganisasjonen KNV. Marsjen og fremleggelsen av begjæringen er et siste forsøk på å overtale KNV til å trekke tilbake det substandard endelige tilbudet om ny tariffavtale og for å hindre handlinger i studie- og sosialstøttelovens transport.

Les også  Positivitet kan gjøre taxisektoren mer attraktiv
Relaterte artikler:
taxiholdeplass Eindhoven sentralstasjon
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post