DVDP-bredde=

Nå som Statistisk sentralbyrå har offentliggjort inflasjonstallene for oktober, er prosentandelen som lønningene må økes med i det kommende året 14,3 % for FNV.

Det er nå klart at fagforeningene fra alle sektorer forhandler. En konsekvens av dagens økonomiske konsekvenser blant medlemmene og streikeviljen fordi de er på munnen. Prisøkninger, dyre energipriser og på toppen av satsene for helsepremier som ble annonsert sist helg gir grunn til bekymring. 

Elevinteresser videregående opplæring (LBVSO) oppfordrer sjåfører i elev- og omsorgsskyss til ikke å streike under skoleturer eller turer til dagtilbud. "Sårbare barn har blitt alvorlig rammet av sjåførmangel den siste tiden," tweets interessegruppen LBVSO.

Relasjonene mellom arbeidsgiverorganisasjonen KNV og medlemmene i fagforeningene FNV og CNV har aldri blitt testet så mye de siste årene. Faggruppene som Royal Transport Netherlands (KNV) har under sin kontroll er enten på krigsveien, eller en konstruktiv holdning ved forhandlingsbordet er vanskelig å finne. Men ifølge styreleder Bertho Eckhardt lå det et utmerket tilbud på bordet. Fagforeningene ser det annerledes.

«Selv minister Wiersma forstår. Nå er KNV arbeidsgiverne. Hvilken arroganse fra arbeidsgivernes side å tro at bare 150 medlemmer avslår det endelige tilbudet!'

(Teksten fortsetter under bildet)
Meindert Gorter - forbundsdirektør FNV Taxi

"Sikkert i denne sektoren, med svært engasjerte ansatte, er streik siste utvei. Men de klarer seg ikke lenger på lønnen, lønn holdes tilbake for pauser som ikke kan tas og hvis sjåfører blir syke, blir de ikke tatt for en dag . utbetalt og deretter reduseres de med 30 %."

Ikke bare har arbeidsgiverne Taxi og Helsetransport det vanskelig. Ifølge talsmann for turbilsektoren Hilbert Michel (KNV) er påstandene fra fagforeningene riktige, at det allerede er feil, og det er et mirakel at det ikke har gått galt ennå, på ingen måte. Ifølge arbeidsgiverorganisasjonen står ikke sikkerheten det minste på spill, i motsetning til fagforeningenes uttalelser. 

Les også  Massestøtte til aksjoner innen kollektivtransport

I brevet til foreldre- og medvirkningsråd ble foreldrene bedt om å forhøre seg om arbeidsforholdene til sjåførene ved bestilling av buss. Fagforeningen er opprørt over at prisene til bussselskaper har økt kraftig på grunn av økte drivstoffpriser, og bussjåfører har ikke fått lønnsøkning siden 2020. For Michel har fagforeningene virkelig falt gjennom den nedre grensen og å reise med buss er supertrygt. 

"På grunn av de lave lønningene er sjåførene tvunget til å kjøre flere reiser og pauser hoppes over på grunn av høy arbeidsbelastning. Heldigvis har dette ennå ikke ført til utrygge situasjoner, men det skal vi heller ikke vente på."

Uttalelsen fra sekretær Carlo Cahn (BVN), om at det ikke var noen som helst forståelse for den dårlige økonomiske situasjonen i sektoren, falt ikke i god jord hos medlemmene. Cahn sa at han ikke kunne følge tankegangen til fagforeningene. Den vekten fagforeningene la på inflasjon ble ikke begrunnet av BVN. Alle utsagn er sensitive. Likevel undervurderer Royal Dutch Transport makten til fagforeningene FNV og CNV. "Til sammen representerer de mindre enn 12% av de ansatte i denne sektoren, og dessuten stemte bare en del av fagforeningens medlemmer på det endelige tilbudet," sa BVN-formann Bertho Eckhardt.

— Fagforeningene forhandlet ikke, sa bare kategorisk nei og presset på for handling.

(Teksten fortsetter under bildet)
KNV-formann Bertho Eckhardt - foto: Pitane Blue

I mellomtiden har FNV endelig fastsatt lønnskravet.Nå som CBS har offentliggjort inflasjonstallene for oktober, er prosenten som lønningene må økes med i det kommende året 14,3% for FNV. Det er derfor etter hvert på tide at KNV ser gjennom konsekvensene av de pågående forhandlingene. I alle sektorer høster fagforeningene lønnsøkninger på i gjennomsnitt 12 %.

Les også  KNV og CNV signerer CAO helsetransport og taxi

Ikke bare innen busstransport, men også innenfor taxitransportsektoren går det veldig galt ved forhandlingsbordet. 22.000 20 personer jobber i denne sektoren, hovedsakelig med deltidskontrakter på gjennomsnittlig XNUMX timer per uke. KNV scorer egentlig ikke bra. Etter ni forhandlingsrunder om ny tariffavtale for helsetransport og drosje, trakk fagforeningene FNV og CNV proppen fra forhandlingene.

Kunngjøringen av handlinger er et resultat av at arbeidsgivere ikke tar kravene fra egne ansatte på alvor. På grunn av den skyhøye inflasjonen ser mange husholdninger at lønnen faller tilbake til nivået i 1998. De statlige tiltakene reparerer delvis inntektsfallet, men de er i stor grad midlertidige.

datoer

Hos NS, metallsektoren og nylig hos IKEA og transportsektoren har FNV vist at dersom arbeidstakere organiserer seg sammen, er arbeidsgivere forberedt på å lage gode lønnsavtaler. Gjeldende tariffavtale for Taxi og helsetransport utløper 31. desember 2022. Forhandlingene om ny tariffavtale har pågått siden mai i år og er nå fastlåst.

Konsekvensene for elevtransport og omsorgstransport kan man gjette seg til. To sektorer som allerede er under press. I mellomtiden er også klientene ferdige med personalmangelen i denne sektoren og ber også arbeidsgivere tilby drosjesjåfører høyere lønn. At sektoren tømmes skyldes ikke bare en aldrende befolkning, men også sjåfører som snur ryggen til lav lønn.

Relaterte artikler:
FNV i aksjon
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post