DVDP-bredde=

Turer er underlagt økte priser i rushtiden.

Når du ankommer kl Hamad internasjonale lufthavn (HIA) og gå til taxiholdeplassen vil du se de knallblå Karwa-taxiene som alle venter på å ta deg til et reisemål. Før du går ombord, hvis du ikke har noen Qatari-riyal med deg, anbefaler vi at du sjekker med sjåføren om de godtar kortbetalinger. De fleste av dem vil, men det er ikke noe verre enn å ankomme destinasjonen og innse at du er tom for penger og ikke har noen anelse om hvor nærmeste minibank er. 

Alternativt tilbyr Karwa-taxier i Doha også et Scan N Pay-alternativ gjennom Karwa Taxi-appen for å betale med kort, men du trenger Wi-Fi eller mobildata for å bruke dette. Turer er underlagt økte priser i rushtiden, så husk dette når du bestiller taxi i Doha.

(Teksten fortsetter under bildet)
De knallblå Karwa-taxiene er klare til å ta deg til et reisemål.

Hvis du ikke har lyst til å vifte med armen mot en taxi på gaten, er det nok av andre digitale leverandører i Doha som krever at du laster ned appen først. De tre viktigste er Karwa, Uber og Careem. Karwa Taxi app som er tilgjengelig på både App Store som Google PlayCareem har hovedkontor i Dubai i UAE, og opererer i land over hele Midtøsten, Afrika og Sør-Asia. Siden lanseringen i 2009 har Uber utvidet til mer enn 80 land rundt om i verden, så sjansen er stor for at du allerede er kjent med appen.

Les også  Livable Rotterdam ønsker å bli kvitt opprørende taxipriser

Metro

Siden åpningen i 2019 har Doha Metro tatt Qatars offentlige transport til neste nivå. Så du kan også si farvel til tilleggsavgifter i drosjer eller sitte fast i trafikken fordi Doha Metro får deg raskt dit du trenger. Og for mye mindre penger. Doha Metro er delt inn i tre linjer: rød, grønn og gull. Det er planer om å legge til en fjerde blå linje i nettverket, men det vil ikke åpne før tidligst i 2025. Under VM kan du bruke metroen mellom fredag ​​11. november og tirsdag 20. desember mellom 6.00 og 3.00 fra lørdag til torsdag og mellom 9.00 og 3.00 på fredag. I rushtidene går togene hvert tredje minutt.

(Teksten fortsetter under bildet)
Siden åpningen i 2019 har Doha Metro tatt Qatars offentlige transport til neste nivå.

Doha International Airport ble kåret til den tredje beste flyplassen i verden i 2020, og er den tidligere sivile flyplassen i halvøystaten Qatar, som ligger nær hovedstaden Doha. Hamad internasjonale lufthavn, tidligere New Doha internasjonale lufthavn, er hjemmehavnen til Qatar Airways. En flytur fra Schiphol til Doha tar ca. 7 timer, men på grunn av stoppene i mellom kan dette fort bli flere.

Prisnivået i Qatar er litt lavere enn i Nederland. Valutaen i Qatar er Riyal eller Rial, forkortet QAR. Arabisk er hovedspråket i Qatar, men engelsk er det kommersielle språket. Gulfstaten Qatar, som er et av de minste landene i Midtøsten med 11.571 2022 km², eier naturgass i tillegg til olje. VM i 2010 i Qatar er kontroversielt. I fjor avslørte The Guardian at siden 6.500, da landet ble tildelt verdensmesterskapet, har XNUMX migrantarbeidere dødd i Qatar.

Les også  Arbeidsretten påla Uber å betale millioner
Taxi papir
Relaterte artikler:
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post