DVDP-bredde=

Haag kommune starter et forsøk der gründerne ved Denneweg kan bruke en delt elektrisk varebil i to måneder.

Haag kommune starter et forsøk der gründerne ved Denneweg kan bruke en delt elektrisk varebil i to måneder. Bruk av bussen er gratis og bruk koordineres via en app. På denne måten undersøkes det hvordan overgangen til elektrisk kjøring går bra og hvordan delt mobilitet oppleves. Dette er nødvendig fordi Haag skal ha utslippsfri bylogistikk i sentrum innen 2025.

Fra 1. januar 2025 vil Haag og 26 andre kommuner i Nederland ha nullutslippssone for bylogistikk. Det betyr at logistikk kun kan gjøres med nullutslipps lastebiler og varebiler og på den mest effektive måten.

Vi ønsker å satse sterkt på overgangen til utslippsfri transport i byen. Dette vil gi et mer levelig Haag med ren luft og mindre trafikk i sentrum. Jeg hilser slike initiativ hjertelig velkommen.

(Teksten fortsetter under bildet)
Den Haag
Fra 1. januar 2025 vil Haag og 26 andre kommuner i Nederland ha nullutslippssone for bylogistikk.

Bytt til nullutslippstransport

2025 virker fortsatt langt unna, men for gründere kan det bety at de ikke lenger vil kunne nå Telderstracé innenfor midtringen med sitt nåværende kjøretøy. Det er derfor greit å tenke på det best egnede transportmiddelet i god tid. Kommunen gikk sammen med Leaseplan og Zeeuw en Zeeuw for denne piloten.

Ren og sunn luft

Les også  Utvidelse nullutslippssone Haag

Haag ønsker å være en ren og sunn by hvor det er trivelig å bo, jobbe og rekreere. Ren luft er en forutsetning for dette. Logistikk forårsaker skitten luft og CO2-utslipp. Samtidig er transport og service selvsagt nødvendig i byen. Det er derfor Haag velger ren og effektiv logistikk, ifølge samfunnet.

Relaterte artikler:
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post