DVDP-bredde=

Ministeren påpekte at halvparten av bussene eies av underleverandører til De Lijn

Alle førerplasser på De Lijn-kjøretøyer vil bli låst. Det sa den flamske mobilitetsministeren Lydia Peeters i parlamentet etter et spørsmål fra Bert Maertens. Engasjementet fra Peeters kom også som svar på hendelsen sist torsdag i Brugge der en bussjåfør fra De Lijn ble angrepet av en passasjer. 

Sjåføren fikk varslet arbeidsgiveren sin via nødknappen og noen passasjerer på bussen ringte politiet. Mannen pådro seg et øyehulebrudd og vil være arbeidsufør i hvert fall mot slutten av måneden. Fagforeningene til transportselskapet De Lijn tok grep på stasjonene i Brugge og Kortrijk. De ønsket å rette oppmerksomheten mot vold mot De Lijn-ansatte. 

"Med de nye bussene er det forutsett at en fullstendig stenging er mulig. Samtidig vil det også bli gjort en utrulling med de eksisterende bussene."

Ministeren påpekte at halvparten av bussene er i hendene på underleverandører av De Lijn, og de tar sine egne valg. Ifølge Peeters er en fast lukking, men også et fleksibelt system mulig. I sistnevnte tilfelle kan sjåførene trykke på en knapp for å lukke posten.

Relaterte artikler:
Les også  Mer komfort i nye trikker fra De Lijn
De Lijn Ghent
De Lijn Ghent
App Stores
Utskriftsvennlig, PDF og e-post