Piloten tar sikte på å teste om programvaren er optimalt tilpasset behovene til brukere med oppringt buss.

Pilotprosjektet for Hoppin kraftstasjon har startet som en del av den gradvise utrullingen av grunnleggende tilgjengelighet: fra 29. november kan alle som ønsker å reservere en ring-a-bus-tjeneste i ringe-a-buss-området i Klein -Brabant (Puurs – Sint-Amands) kan ringe Hoppin kraftstasjon eller gjøre en reservasjon via Hoppin-appen. Hoppincentralen lager deretter tidsplanen for de nødvendige bussturene basert på de forespurte bestillingene.

De pålitelige, nåværende dial-a-bussene ('flexbus') og sjåførene vil fortsette å tilby transport. Sammen med piloten ønsker De Lijn og VIA, operatøren av Hoppin kraftstasjon, å teste om programvaren til VIA er optimalt tilpasset behovene til dial-a-bus-brukerne og om planleggingen av dial-a-bus-reisene går knirkefritt. Oppstarten av dette pilotprosjektet synliggjør nå også den gradvise utrullingen av grunnleggende tilgjengelighet i felt.

For reiser fra 29. november kan brukere av dial-a-bus Klein-Brabant reservere turen på Hoppincentrale. Hoppincentralen vil være tilgjengelig fra 15. november. Reisende ringer gratisnummeret til Hoppincentrale eller bestill via Hoppin-appen. Reservasjoner kan gjøres fra en måned i forveien til en halvtime før avreise på telefon, og inntil 24 timer i forveien via appen.

Ved bestilling velger den reisende stoppestedet og tidspunktet han ønsker å ankomme eller reise. Rett etter reservasjonen mottar den reisende bekreftelse med et tidsvindu på 30 minutter rundt ønsket tidspunkt. En time før turen får den reisende bekreftelse på sin nøyaktige hentetid via sms, telefon eller appen. Du kan følge reisen til dial-a-buss direkte via appen.

Les også  De Lijn bestiller elektriske busser fra VDL til Spartacus-prosjektet

Kun reservasjonen og tidsplanen for dial-a-bussene vil endres. Kunder blir plukket opp av sin pålitelige sjåfør på sin pålitelige stopp. Prisene og abonnementene til De Lijn forblir også gyldige.

Hoppin kraftverk

Brukeren bestiller sin flextransport på Hoppinsentralen. Sentralen administrerer også tilbyderne av fleksibel transport. Piloten der Hoppincentrale overtar reservasjonene og planleggingen for dial-a-buss fra Klein-Brabant er et første, konkret skritt i utviklingen av fleksibel transport. Grunnforordningen om tilgjengelighet sørger for et lagdelt, effektivt og etterspørselsdrevet mobilitetssystem med enkle tjenester for den reisende. Der etterspørselen er høy, styrkes tilbudet i et tverrbundet nettverk av kjerne- og tilleggsnettverk. For for- og etterprosessene og der etterspørselen er lav, gis tilpasning via fleksibel transport (skreddersydd transport) og med bruk av delsystemer.

Grunntilgjengelighet gjennomføres i faser fra 1. januar 2023: endringer i tilbudet to ganger i året basert på planene som allerede er godkjent. Justeringene for tidlig 2023 diskuteres for tiden med de involverte lokale myndighetene. Dette er begrensede justeringer av De Lijns eget nettverk, uten kobling til flextransport.

Hoppincentralen kan nås for spørsmål eller bestilling på 0800 12 212`

foto: pressetjeneste De Lijn

De Lijn er det flamske statlige selskapet som tilbyr offentlig transport med buss og trikk i Flandern.
Relaterte artikler:
Les også  Gratis buss og trikk fra 2 P+R Antwerpen
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post